Anasayfa Haber Kaç Kişi İnternet Kullanıyor?

Kaç Kişi İnternet Kullanıyor?

internet-dunya

Birleşmiş Milletler Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin yaptığı araştırmaya göre 3 Milyar insan interneti kullanıyor.

İnternetin kullanım alanı her geçen gün artıyor. Bu yüzden daha fazla insan internete giriyor. Peki internet kullanan ne kadar insan var? Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Telekomünikasyon Birliği bu soruyu sizler için cevaplandırmış.

Birliğin yaptığı araştırmaya göre 2014 yılının sonunda tam 3 Milyar insan internet kullanıyor olacak. Bu da Dünya nüfusunun %40’ını oluşturuyor. Yıl sonuna kadar her 5 Afrikalı’dan biri internet kullanıcısı olacak. Öte yandan yaygın olarak internet kullanımının en fazla olduğu yer %75 oranla Avrupa. Asya-Pasifik bölgesi ise internet kullanıcı sayısı bakımından en yoğun yer olarak karşımıza çıkıyor.

Afrika, internet bağlantısı konusunda önemli bir konumda. Birçok taşıyıcı, teknoloji firması Afrika’yı yeni pazar olarak görüyor. 2010 yılında Afrika kıtasındaki internet kullanımı %2 oranında seyrederken, 2014 yılının sonunda %20’yi bulacak.

Dünya çapında 7 Milyar insanın akıllı cep telefonuna sahip olduğu düşünülüyor. İlerleyen yıllarda evden ya da ofislerden internete bağlanma oranı düşecek. İnsanlar bunun yerine mobil cihazlar üzerinden internete bağlanmayı tercih edecek.

3 Milyar insanın internet kullanıyor olması gerçekten büyük bir rakam. Elbette her bölgede internet hızının ve kalitesinin aynı olmadığını da belirtmekte fayda var.

Görsel Kaynak: Shutterstock/Sergey Nivens