Anasayfa Haber Nintendo Para Kaybetmeye Devam Ediyor

Nintendo Para Kaybetmeye Devam Ediyor

nintendo-logo

Dünyanın en büyük oyun ve konsol üreticilerinden biri olan Nintendo, para kaybetmeye devam ediyor.

80’li ve 90’lı yıllar boyunca pazara sürüdüğü oyunlar ve konsollar ile dünyanın bir numaralı firmalarından biri haline gelen Nintendo’nun durumu biraz sıkışık. Geçtiğimiz yıllarda Wii konsolu ile beklenmedik bir çıkış yapan ve Xbox 360 ile PlayStation 3 gibi konsollarla arasındaki farkı açan Nintendo, şu aralar para kaybetmeye devam ediyor.

Firmanın yılın ilk çeyreği için açıkladığı finansal rakamlar pek hoş değil. Açıklamalara göre Mart sonu itibariyle Nintendo’nun kaybı 457 Milyon Dolar’ı buldu. Bu dönemde 590.000 adet 3Ds, 310.000 adet Wii U satışı yapılabildi. Ancak genel satışlara baktığımızda bu iki konsolun iyi bir yerde olduğunu görüyoruz. 3Ds piyasaya çıktığından bu yana 43.33 Milyon birim satış yaptı. Wii U ise 6.17 Milyon birimlik satışa sahip. Ancak gene de kısa sürede 5 Milyon barajını geçen yeni nesil konsollar kadar iyi değil.

Wii U ismi Nintendo üzerinde negatif bir etki bırakmakta. Avrupa ve ABD pazarındaki satışlar git gide küçülüyor. Firmanın bu duruma bir dur demesi gerekli. Öte yandan 3Ds’in satışlarının iyi gittiğini görüyoruz. 12.24 Milyon donanım, 67.98. Milyon yazılım satışı ile Nintendo’nun yüzünü güldürmüş gözüküyor.

Nintendo durumu düzeltmek için 3Ds üzerinden yürümeyi planlıyor. Firma bu yıl içerisinde mobil konsol için çıkartacakları yeni başlıklar ile kazanç elde etmek istiyor.