Anasayfa Haber Android Kullanıcılarının Canını Sıkan Zararlı Yazılım

Android Kullanıcılarının Canını Sıkan Zararlı Yazılım

android-malware

Yeni keşfedilen bir zararlı yazılım tüm Android kullanıcılarını tehdit ediyor.

Android işletim sistemini hedef alan yeni bir yazılım daha ortaya çıktı. Güvenlik araştırmacılarının açıklamasına göre Android tabanlı bu Trojan yazılımına Koler.A ismi verildi. Çalışma biçimi de son yıllarda, artış gösteren bir teknikle birebir aynı.

Daha öncesinde Android yazılımları tehdit eden Cryptolocker, güvenlik firmalarının gözünden kaçmamıştı. Bu yazılım bilgisayarınızın ya da mobil işletim sisteminizin klasörlerini kilitleyerek sizden para istiyordu. Koler.A da benzer bir teknikle çalışıyor.

Kullanıcının cihazına yerleşen Koler.A, bir uyarı çıkarıyor. Uyarıda cihazın çocuk istismarı, zoofili gibi illegal içerikler barındıran yetişkin cinsel içerikli sitelere girdiği yazıyor. Bu yüzden uzaktan cihaza el konulduğu ve kişisel bilgilere ulaşılamayacağı belirtiliyor. Cihaz içerisindeki tüm bilgileri kriptolayan yazılım, kullanıcıdan para istiyor. Symantec’in 18 aylık araştırmasına göre Koler, bugüne kadar 5 Milyon Dolar kazanç sağladı.

Koler.A’nın saldırılarında da bir artış gözlemlendi. Neredeyse dünyadaki tüm ülkelerde ortaya çıkıyor. Cihaza sessizce yüklenen APK dosyası fark edilemiyor. Bu yüzden kısa sürede telefonu etkisiz hale getiriyor. Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Almanya, ABD, İtalya, Polonya, Romanya bu saldırılardan nasibini aldı. Kullanıcıların girdikleri siteler ve indirdikleri uygulamalara dikkat etmesi gerekiyor.