Anasayfa Haber Acron 2014 Projelerini Hızla Hayata Geçiriyor

Acron 2014 Projelerini Hızla Hayata Geçiriyor

ACRON_LOGO_FINAL

SAP Kurumsal İş Çözümleri pazarında gerçekleştirdiği projeler ve günden güne büyüyen kurumsal hacmiyle adından söz ettiren ACRON, 2014 yılı projelerini art arda canlı kullanıma geçirmeye devam ediyor.

ACRON, 2014 yılı projelerini farklı sektörlerden önemli aktörlerle birlikte canlı kullanıma geçirmeyi sürdürüyor.

Polat Grubu, Elginkan Grubu ve A101 Marketler Zinciri ile gerçekleştirilen projeler, ACRON tarafından başarıyla uygulanarak canlı kullanım aşamasına getirildi.

ACRON Genel Müdürü Semih Gür canlı kullanıma sunulan projelerle ilgili olarak, “SAP iş ortakları arasında ‘En İyi Performans Ödülüne’, Türkiye’nin en fazla ‘SAP Sertifikalı Danışmanına’ ve en fazla ‘SAP İş Analitikleri’ danışmanına sahip olan ACRON çatısı altında, farklı sektörlerdeki varlığımızı, önemli projelere imza atarak emin adımlarla sürdürüyoruz. Hedeflerini her zaman için yüksek tutan bir firma olarak ACRON, ses getirecek projelerle ve sektöre yön verecek birikimi ile tek elden hizmet sunabilme yeteneğini, yurtiçi ve yurtdışındaki farklı endüstrilerle paylaşmaya ve efektif değer teklifleri sunmaya devam edecek. ACRON’da, karmaşık IT mimarisine sahip birçok firmanın kısa sürede SAP’ye dönüşümünü yürütecek bilgi birikimi ve deneyime sahibiz.” dedi.

A101 SAP Bütçe Planlama Sistemi

Perakende sektöründe, ‘yüksek indirimler’ konseptinde işletilen marketler zinciri A101’in, “Gelir, Gider, Yatırım ve Kredi Finansman Planlaması” süreçlerini içeren, bütçe yapısı ve mali tabloların, SAP Bütçe Planlama Sistemi üzerinde uygulanması ACRON tarafından hayata geçirildi. ACRON’un daha önce A101 ile “SAP BW Proje” çalışmaları ile başlayan işbirliği, “SAP Bütçe Planlama Sistemi Projesi” ile de sürdürüldü. Nisan 2013’te start verilen proje, Aralık 2013’te canlı kullanıma geçerken, Mart 2014’te iyileştirmeleri yapılarak finalize edildi.

ACRON Genel Müdürü Semih Gür proje ile ilgili olarak; “Perakende sektöründe sürekli gelişerek ve büyüyerek adından söz ettiren A101’in SAP Bütçe Planlama Sistemi’ni kullanıyor olması, perakende sektöründeki diğer büyüme hedefleri olan şirketler için örnek teşkil etmektedir. A101, SAP Bütçe Planlama Sistemi’nin kabiliyet ve referansları ile kendini kanıtlamış bir uygulama olmasından yola çıkarak ürünü tercih etmiş ve entegre bir SAP mimarisi kullanmanın avantajlarından faydalanmayı amaçlamıştır. SAP Bütçe Planlama Projesi ile şeffaf ve yenilenmiş bir bütçe yapısı ortaya çıkarılarak, bütçe süreci daha güvenli ve sistematik bir ortama taşınmıştır” dedi.

Polat Grup Redüktör Kurumsal Kaynak Projesi

Haziran 2013’de başlayan Polat Grup Redüktör Kurumsal Kaynak Projesi, kavramsal tasarım çalışmasının sonrasında gerçekleştirme ve geliştirme fazlarıyla hayata geçirildi. Yoğun bir ana veri hazırlık çalışması ve entegrasyon testlerinin ardından canlı geçiş hazırlıkları tamamlanan proje Mart 2014’de başarıyla canlı kullanıma alındı. Proje kapsamında; “CO, FI, MM, QM, PP ve SD” modülleri ile ihtiyaç duyulan noktalarda gerekli geliştirmeler devreye alındı.

Polat Group Redüktör, Polat Grubu bünyesinde 1998’den bu yana yıllık 250.000 adet üretim kapasitesi ile redüktör ve dişli imalatı üzerine faaliyet gösteriyor. Uluslararası alanda ciddi bir pazar payına sahip olan firma; Almanya, İtalya, İspanya, Fransa, Hollanda, İsviçre, Portekiz, Rusya, Ukrayna, S. Arabistan, B.A.E., İran, İsrail, Cezayir, Endonezya, Brezilya gibi 39 ülkeye düzenli olarak ihracat gerçekleştiriyor.

ACRON Genel Müdürü Semih Gür proje ile ilgili olarak; “Redüktör ürünü 20’nin üzerinde seriye sahip ve müşteri taleplerine göre farklı özelliklerde konfigüre edilen bir üründür. Projenin hayata geçirilmesiyle; önceden Excel dokümanlarıyla yürütülmekte olan bu ürün konfigürasyon süreci SAP ortamına taşınmıştır. Satışta teklif verme ile başlayan süreç, konfigüre ürün siparişlerinin üretime aktarılması ve üretim süreci, stok yeterliliği sorgulama ve stok planlama, depo yönetimi ve sevkiyat, satılan ürünlerin bakım ve onarımının yapılması, maliyet ve faturalama süreçlerini kapsayan ve bunlarla sınırlı olmayan şekilde birbiriyle entegre edilmiş, son kullanıcılara takibi ve raporlaması güvenilir ve kolay bir sistem sağlanmıştır” dedi.

Elginkan Grubu şirketleri SAP projesi

Elginkan Grubu şirketleri SAP projesi “Elba, Odöksan, Elsan ve Elginkan Vakfı” şirketleri ile gerçekleştirildi. Proje, 77 danışmanın katkısı ile 890 adam/günlük çalışma ile hayata geçirildi. Son derece verimli bir şekilde kısa sürede uygulamaya geçen proje, 01.01.2014 tarihinde uygulamaya alınan e-fatura uygulamasına da başarıyla yetiştirildi.

Ana proje, 3 alt proje olarak planlandı. ERP ECC, HR ve BW/BO. ERP ECC olarak, MM, SD, PP, QM, PM, FI, AA, CO modülleri, proje çerçevesinde canlı kullanıma alındı. HR ve BW/BO alt projelerinin de aşamalı olarak Temmuz 2014 başına kadar kullanıma alınması hedefleniyor.

ACRON Genel Müdürü Semih Gür proje ile ilgili olarak; “Proje, Elginkan Holding çerçevesinde düşünüldüğünde, daha önce gerçekleştirilen ilk dört projenin (Elginkan Holding, Valf, Valfsel, Eleks) ardından ikinci dörtlüyü oluşturmaktadır. Böylece birbirinin müşterisi ve tedarikçisi olarak organize olan Holding’in -müşterinin vereceği siparişten hareketle her şirkette oluşacak satış ve satın alma siparişleri ile en son mamulden hammaddeye kadar gereksinimin ve maliyetin otomatik hesaplanması- hedefine bir adım daha yaklaşılmıştır” dedi.