Anasayfa Haber Gmail’in Arayüzü Değişiyor!

Gmail’in Arayüzü Değişiyor!

Gmail Logo

Google’ın, Gmail arayüzünü değiştirdiğine dair ilk görseller ortaya çıktı.

Google, kullanıcılarına sunduğu mail servisinin arayüzünde değişikliğe gidebilir. Son zamanlarda Gmail için özellik yelpazesini geliştiren Google, şimdi görüntüsünü değiştirmek istiyor. Henüz resmi bir detay olmamasına karşın Geek.com sitesinde ortaya çıkan görseller, Gmail’in oldukça değiştiğini gösteriyor.

Web tabanlı mail servisinin görüntüsü biraz Microsoft’un Metro arayüzünü andırmış. Google’ın geleneksel mavi ve beyaz tonları tüm arayüze hakim olmuş. Pencerenin solunda bulunan bar tamamen değiştirilmiş. Buton haline getirilmiş seçenekler bulunuyor.

Yeni eklenen özellikler arasında Snooze bulunuyor. Kullanıcılar bu özelliği kullanarak, gelen mailleri bir nevi ertelemeye alıyorlar. Belirlenen süre geçtiğinde, mail yeniden ortaya çıkıyor. Ayrıca Android kullanıcılarına özel mobil sürümde de bir değişiklik olup, olmayacağı bilinmiyor. Öte yandan yeni arayüzün oldukça basit ve sade olması, Google’ın Gmail uygulamasını daha anlaşılır bir hale getirmek istemesinden kaynaklanıyor olabilir.

Yeni arayüz kullanıcı beğenisine sunulmayabilir. Google da, Facebook ve Twitter gibi deneysel arayüzler ve tasarımlar üzerinde çalışıyor. Piyasaya tam olarak sürülmeden önce belli bir kullanıcı kitlesine açılan arayüzden geri bildirimler toplanıyor. Eğer olumlu yorumlar alınmazsa, tüm tasarım çöpe atılıyor.

Henüz Google’ın, Gmail’in görünüşünü değiştireceğine dair bir açıklama yok. Geek.com tarafından yayınlanan yeni Gmail görüntülerini de aşağıda inceleyebilirsiniz.

gmail-1

gmail-2

gmail-3

gmail-4