Anasayfa Haber Lenovo ThinkPad 10 Tablet’in Detayları Ortaya Çıktı

Lenovo ThinkPad 10 Tablet’in Detayları Ortaya Çıktı

thinkpad-10-tablet

Lenovo’nun Windows 8.1 işletim sistemi ile çalışan yeni tabletine ilişkin ilk resmi bilgiler su yüzüne çıktı.

Tablet pazarına yeni bir cihaz daha geldi. Lenovo tarafından geliştirilen yeni ThinkPad 10 tabletin teknik özellikleri ve detayları ortaya çıktı. Manyetik klavye istasyonuna sahip ThinkPad 10, Windows 8.1 işletim sistemi ile çalışıyor.

Cihazın içerisinde Atom Z3795 dört çekirdekli işlemci kullanılmış. 10.1-inçlik IPS LCD ekranı 1920×1200 çözünürlük sergiliyor. Elbette klavye haricinde 10 parmak dokunmatik ekran hassasiyetine sahip. Bataryası tam dolu haldeyken 10 saatlik çalışma imkanı tanınıyor.

Intel SoC HD Graphics grafik işlemciye sahip tablet 2 GB ve 4 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneğiyle piyasaya sunulacak. 128 GB’lık dahili hafızası var. Cihazın ön tarafında bir webcam olarak kullanılabilen kamerası 2 Megapiksellik çekim kalitesi sunuyor. Arka tarafında bulunan kamera ise 8 Megapiksel tercih edilmiş. Auto Focus ve LED flash aydınlatma ekstradan gelen özelliklerden. İki kameranın da 1080p çekim yapabildiği söyleniyor.

thinkpad-10-tablet-2

8.95 mm kalınlığındaki tablet WiFi’nin yanı sıra a/b/g/n bağlantı noktalarına da destek veriyor. Bluetooth’a sahip ThinkPad 10, opsiyonel olarak LTE/HSPA+ özelliğine sahip olacak. Tam boyutlu USB 2.0 girişi, microSD yuvası ve microHDMI çıkışına sahip.

Lenovo ThinkPad 10 tablet Haziran ayında pazara giriş yapacak. Fiyatının 599 Dolar olacağı açıklandı. Firma RAM ve dahili hafıza bakımından farklılık gösteren modeller sunacak. Her birinin fiyatı da farklı olacak. Öte yanda manyetik klavyenin 129 Dolar, Tablet istasyonunun da 119 Dolar olacağı belirtildi. Tablet için özel olarak tasarlanan Rugged Case kaplama 69 Dolar’dan, dokunmatik özellikler sergileyen Touch Case ise 119 Dolar’dan satışa sunulacak.