Anasayfa Haber LG Lifeband Touch Bilekliğinin Detayları Belli Oldu

LG Lifeband Touch Bilekliğinin Detayları Belli Oldu

lg-bileklik

LG’nin giyilebilir teknoloji ürünlerine dair ilk resmi detaylar ortaya çıktı.

LG, CES 2014 Fuarı sırasında giyilebilir teknoloji ürünlerini ortaya çıkartmıştı. Söylentilerin devam ettiği şu günlerde, LG iki ürününü de resmi olarak ortaya çıkardı. Lifeband Touch ve Heart Rate Earphones ürünlerinin teknik özellikleri ve detayları duyuruldu.

Bu cihazlar ilk olarak ABD pazarına giriş yapacak. Daha sonrasında peyderpey diğer ülkelere de dağıtılacak. LG Lifeband Touch, bir bileklik. Ancak standart bir bileklikten daha fazlasını sunuyor. 0.9-inçlik OLED ekranı 128×32 çözünürlük sağlıyor. Bu boyutlar ve çözünürlük elbette internetten video izlemek ya da uygulama çalıştırmak için yeterli değil. Kaldı ki, Lifeband Touch’ın kullanım alanı bu kesime hitap etmiyor.

Lifeband Touch, akıllı telefonunuza Bluetooth 4.0 ile bağlanıyor. Düşük enerji tüketimine sahip bileklik içerisinde 90 mAh’lık bir batarya var. LG, yaptığı açıklamaya göre bu ufacık bataryayı tasarlarken, üzerinde oldukça uğraşılmış. Bandın 3 farklı boyutu olacak. Sonuçta her kullanıcının bilek kalınlığı aynı olmayacak. XL, L ve M boyutlarda çıkarılacak bilekliklerin tek farkı, uzunlukları ve ağırlıkları olacak. Teknik özellik bakımından aynı olacak.

Cihaz içerisinde yükseklikölçer (altimetre) ve 3-eksenli ivme ölçer var. Ayrıca harekete duyarlı sensörleri ile yaptığınız hareketlerin bir algoritmasını çıkarıyor. Böylece çalışma programınızı düzenleyebiliyorsunuz. Elbette telefonunuza gelen çağrıların ve mesajların bildirimleri, bilekliğinize de geliyor.

LG Lifeband Touch, 18 Mayıs tarihi itibariyle ABD pazarına giriş yapacak. Bu pazarın birkaç hafta sonrasında da Asya ve Avrupa pazarlarına gelecek. Henüz fiyatlandırma konusunda bir açıklama yok.