Anasayfa Haber iPhone 6 Üzerinde Retina Testleri Yapılıyor

iPhone 6 Üzerinde Retina Testleri Yapılıyor

iPhone 5

Apple’ın yeni iOS tabanlı amiral gemisi üzerinde Retina görüntü teknolojisi testleri uygulanıyor.

Apple, yeni telefonu iPhone 6 konusunda oldukça hassas. Serinin bir önceki telefonları iyi bir satış rakamı yakalamış olsa da, kullanıcılarına yaşattığı problemler ve eksiklikler yüzünden sürekli olumsuz yorumlar almıştı. Elbette iOS 7 işletim sisteminin kolay sağlaması yerine zorluk çıkartması da, kullanıcıları çileden çıkartmıştı.

Firma bu sefer sık eleyip ince dokuyor. iPhone 6’nın üst düzey görüntü kalitesi verebilmesi için Retina ile testler yapılıyor. Firmanın Retina teknolojisi dizüstü cihazlarda fazlasıyla beğenilmişti. Peki bu kapsamlı teknoloji, ufacık telefonlara nasıl sığacak? İşte burada da, bazı söylentilerin doğru çıkacağı yönünde işaretler var.

Hatırlarsanız, iPhone 6’nın iki farklı modeli olacağı yönünde söylentiler çıkmıştı. Birisi standart boyutlarından biraz daha büyük olacakken, diğeri de tablettelefon boyutlarında olacaktı. 4.7-inçlik ufak model standart görüntüye sahip olarak piyasaya sürülebilir. Öte yandan Retina teknolojisinin iPhone’a entegre edilmesi için panelin büyütülmesi gerekecek. Bu yüzden 5.5-inçlik model Retina teknolojisiyle kullanıcıya sunulabilir.

Eğer Apple başarılı olursa iPhone 6 üzerinde 1704×960 çözünürlük sunacaktır. 16:9’luk oran sabit tutularak, ekranın biraz uzatılmasıyla bu performans kullanıcıyı tatmin edecektir.

Öte yandan iOS 8 mobil işletim sisteminin de bu özellikleri kaldırabilecek şekilde tasarlandığı söyleniyor.