Anasayfa Haber Kinect’siz Xbox One’lar Satışa Çıkıyor!

Kinect’siz Xbox One’lar Satışa Çıkıyor!

xbox-one

Microsoft’un Xbox One ile Kinect sensörünü ayrı satacağı yönündeki söylentiler, önümüzdeki ay itibariyle gerçeğe dönüşüyor.

Microsoft’un, Xbox One ile Kinect sensörünü ayrı satacağına yönelik bazı söylentiler çıkmıştı. Bu söylentileri Xbox One İle Kinect Sensörünü Ayırıyorlar! başlıklı haberimize de taşımıştık. Anlaşılan o ki, bu bilgi söylenti olmaktan çıktı. Microsoft kesin kararını verdi: Kinect sensörü olmayan Xbox One konsollar yakında satışa çıkıyor.

Redmond merkezli teknoloji devi, yeni nesil oyun konsolunun fiyatını 399 Dolar’a indirdi. Ön siparişe açılan Kinect’siz Xbox One’lar, 9 Haziran’da satışa çıkacak. Xbox bölümünün başkanı Phil Spencer, Xbox One kullanıcılarının %80’lik kısmının Kinect kontrollerini kullandığını açıkladı. Kinect sayesinde mimik ve ses komutları ile konsol kontrol edilebiliyordu. Herkese hitap etmediği düşünülen bu ek özellik, isteğe bağlı olarak kaldırılmış oldu.

PlayStation 4 ile aynı fiyattan pazara girecek konsolun satışlarında bir artış bekleniyor. Öte yandan Kinect’e sahip olmak isteyenler, 499 Dolar karşılığında eski paketi satın alabilecek.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Xbox Live Gold üyeliğine sahip olan Xbox 360 ve Xbox One kullanıcılarının sıkıntı yaşamadan Netflix, Skype, Youtube ve Internet Explorer gibi uygulamaları kısıtlama olmadan kullanabileceği açıklandı. Microsoft, satışların düşmesinin ardından Xbox üzerindeki planlarında değişiklik yapmış oldu. İlerleyen zamanlarda daha geniş çaplı değişiklikler görebiliriz.