Anasayfa Haber Philips, Nintendo’ya Dava Açmaya Hazırlanıyor!

Philips, Nintendo’ya Dava Açmaya Hazırlanıyor!

nintendo-wii-u

Nintendo’ya bir darbe de, Philips’in Daleware ofisinden geldi. Firma, Nintendo’ya patent ihlali yüzünden dava açmaya hazırlanıyor.

Nintendo, 2014’ün başından bu yana bir yalpalama sürecine girdi. İlk çeyreğe ilişkin finansal rakamlar, son zamanların en kötü seviyesindeydi. Üstüne üstlük mobil ve ev konsollarındaki satışların da düşmesi, Nintendo’yu plan değişikliğine itmişti.

Şu günlerde yeni bir konsol üzerinde çalıştığı iddia edilen Nintendo’ya, Philips firması tarafından dava açılabilir. Dava konusunu 2 patent oluşturuyor. İlk patent, virtual body control device adı verilen bir teknoloji. Bu teknoloji kamera ile görüntünüzün yakalanıp, ekrandaki avatarınızın sizinle aynı anda hareket etmenize yarıyor. Kulağa biraz Kinect gibi gelmiş olabilir. Ancak Philips’in açıklamasına göre bu patent daha önce kendi ellerindeydi.

Davanın ikinci kısmını oluşturan user interface system based on pointing device ise, Wii kumandasının piyasadan yok olmasına sebebiyet verebilir. Konsol kumandası ile ekranda bir yerleri işaret ettiğinizde, sanal avatarınızın buna göre tepki veriyor ve hareket ediyor.

Eğer Philips davadan haklı olarak çıkarsa, Nintendo’nun ABD’deki Wii konsolları pazardan toplatılabilir. Yani oldukça büyük bir davadan bahsediyoruz. Öte yandan Philips, konsolları toplatmak yerine hasarın karşılanması için Nintendo’dan milyarlarca Dolar tazminat isteyebilir. İki durumda da Nintendo’nun durumu zor gibi gözüküyor.