Anasayfa Haber Kim Jong, Amerika’ya Karşı!

Kim Jong, Amerika’ya Karşı!

glorious-leader

Glorious Leader! en çok satan oyunlardan biri olmaya aday gibi görünüyor!

Kuzey Kore’nin yönetimini babasından devir alan ve ardından yaptıklarıyla dünya gündeminden düşmemeyi başaran genç diktatör Kim Jong Un, şimdi de bir bilgisayar oyununa konu oluyor. Tabii ki bu ilk olmayacak, Kim Jong’u konu alan pek çok amatör animasyon ve flash oyunu zaten yapılmıştı. Ama bu defa ki biraz farklı!

Moneyhorse Games adlı nispeten küçük bir stüdyo tarafından yapılan oyun, tıpkı Contra gibi 90’lı yılların 16-bit oyunlarını andırıyor. 7 bölümden oluşan oyunda Kim Jong Un’u canlandırıyorsunuz ve Kuzey Kore’yi işgale gelen kapitalistlere hadlerini tek başınıza bildiriyorsunuz! Kim Jong düşmanlarıyla kimi zaman yaya, kimi zaman da unicorn gibi efsanevi hayvanların sırtında savaşıyor.

glorious-leader2

Oyunu iki kişi oynamak isterseniz bu da mümkün. İkinci oyuncu ise Amerikalı basketçi Dennis Rodman rolünü üstleniyor. Rodman özellikle Kim Jong ile olan dostluğu yüzünden hayli eleştirilen bir karakter, nitekim bu oyunda da elinda Kalaşnikov ile dostunun yardıma koşarken görüntüleniyor. Oyun PC için 2014 yılı içinde çıkarılacak, mobil cihazlara da gelmesi bekleniyor. Çıkar çıkmaz en çok satanlar listesine girmesi ve 16-bit oyunları yeniden canlandırmasına garanti gözüyle bakıyoruz!