Anasayfa Makale Hayat PancakeBot İle Muhteşem Krepler Yapacaksınız

PancakeBot İle Muhteşem Krepler Yapacaksınız

3d-yazici-eyfel

3D yazıcı teknolojisi bizi büyülediği kadar karnımızı da ziyadesiyle doyuracak gibi gözüküyor.

Son yıllarda 3D yazıcılarda inanılmaz atılımlar gerçekleştiriliyor. Teknik alanda işe yarayacak parçalar, kısa süre içerisinde 3D yazıcılar aracılığıyla ortaya çıkıyor. Evler inşa edilebiliyor, hatta uzak gezegenlerdeki ilk kolonilerde kullanılması bile düşünülüyor. Peki ya gıda alanında kullanılsa?

Bunun benzer bir örneğini geçtiğimiz yıl görmüştük. Sadece 3D yazıcı kullanılarak bir pizza yapılmıştı. Bunun kullanımının geniş alanlara yayılması için de çalışmalar sürüyor. PancakeBot adı verilen bir 3D yazıcı, kısa süre içerisinde mutfak becerilerinizi bile aşacak güzellikte krepler hazırlıyor.

PancakeBot ilk olarak LEGO’lardan yapıldı. Ancak yapı tamamen değiştirilerek Arduino kontrollere ve kademe motorlarına sahip bir 3D yazıcıya dönüştü. Makine oldukça basit ve hızlı çalışıyor. Daha önceki LEGO modelinden daha ufak olmuş.

Programa girdiğiniz modellemeler, makineye aktarılıyor ve karşınıza lezzetli krepler çıkartıyor. Örnek videoda da görüldüğü üzere Eyfel Kulesi şeklinde bir krep anında yapılabiliyor. Bu cihaz henüz satışa çıkarılmadı. Ancak dileyenler site üzerinden LEGO modelinin nasıl inşa edilebileceğine bakabilir. Eğer elinizde yeterli parçalar varsa buradaki bağlantıya geçerek, kendinize ait bir krep makinesi yapabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=BEJZDng1UBs