Anasayfa Haber Samsung Galaxy S5 Prime Ortaya Çıktı!

Samsung Galaxy S5 Prime Ortaya Çıktı!

samsung-logo

Galaxy S5’in geliştirilmiş modeli Prime’a ait ilk teknik bilgiler sızdırıldı. İşte Samsung’un yeni bombasının detayları:

Samsung’un, Galaxy S5’in geliştirilmiş bir modelini piyasaya sunacağını duymuştuk. Galaxy S5 Prime olarak anılan telefonun ilk detayları da ortaya çıktı. Metal kasaya ve QHD görüntüsüne sahip telefon, teknik özellikleriyle bu yıl en çok konuşulan telefonlardan biri haline gelebilir.

Bir önceki modeline kıyasla daha kalın olduğu belirtilen telefonun plastik kasası, metal ile değiştirilmiş. Son zamanlarda mobil üreticileri tarafından sıklıkla kullanılmaya başlanan bu detayı da, Galaxy S5 Prime’da görmüş olduk.

Ancak en çok dikkat çeken özellik 5.2-inçlik QHD ekranının 2560×1140 çözünürlük sağlıyor olması. Bu çözünürlük kalitesi LG’nin yeni amiral gemisi G3 ile aynı. İki telefon pazarda kafa kafaya bir yarışa girebilir. Sızıntılara göre Samsung’un yeni telefonu içerisinde dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 805 işlemci tercih edilmiş. Ayrıca Adreno 420 grafik işlemci ve 3 GB RAM ile telefonun performans kapasitesi en üst düzeye çekilmiş.

Google’un Android 4.4.3 KitKat mobil işletim sistemi yüklü olarak gelecek. Elbette Samsung, kendisine has arayüzünü de telefona entegre etmeyi unutmayacak. Henüz fiyat ve çıkış tarihi konusunda net bir açıklama yok. Ancak telefonun yaz ayları itibariyle birçok dünya ülkesinde satışa çıkarılması bekleniyor. Fiyatının da 550 Sterlin (Yaklaşık 2.000 TL) olacağı söylentiler arasında.

Aşağıda Phone Arena tarafından sızdırılan Galaxy S5 Prime görüntülerini bulabilirsiniz.

samsung-galaxy-s5-prime-1

samsung-galaxy-s5-prime-2