Anasayfa Haber Fiziksel Dünyadan Sanal Dünyaya Link: Qleek

Fiziksel Dünyadan Sanal Dünyaya Link: Qleek

qleek-2

Qleek adı verilen yeni bir platform sayesinde, internet üzerindeki paylaşımlarınıza ve ağlarınıza fiziksel olarak ulaşabileceksiniz.

Indiegogo sitesi üzerinden projesi açılan Qleek farklı bir teknolojiyi kullanıcılarına sunuyor. İnternet kullanıcıları bugüne kadar birçok paylaşımını yazılabilir diskler üzerinden yapıyordu. Daha sonra bulut-tabanlı depolama servisleri çıktı. Yavaş yavaş fiziksel dünyayı terk ediyoruz. Peki bu özel bağlantılarımızı raflara yerleştirseydik nasıl olurdu?

qleek-1

Qleek’i geliştirenler de buradan yola çıkmış. Tapp adını verdikleri Hexagon şeklinde odun parçaları var. Bu parçalar içerisinde Instagram hesabınız, Dropbox klasörünüz, YouTube çalma listeniz ya da sevdiğiniz bir dizinin online izleme bağlantısını koyabiliyorsunuz. Daha sonra kare şeklinde platforma yerleştirilen Tapp’lar, sizleri bu bağlantıya götürüyor. Sadece bir medya oynatıcısına ihtiyacınız var.

Qleek bir depolama cihazı değil. Size sadece internet üzerindeki bağlantıları saklayabileceğiniz bir nesne sunuyor. Bunları arkadaşlarınıza hediye edebilirsiniz ya da sadece size özel bir koleksiyon haline getirebilirsiniz. 70.000 Dolar bütçe gerektiren proje yolunu yarıladı. 199 Dolar karşılığında başlangıç setine sahip olabiliyorsunuz.

Daha fazla detaylı bilgi almak ya da projeye dahil olmak isterseniz Indiegogo sayfasına ulaşabilirsiniz.