Anasayfa Haber Google, Apple’dan Daha Değerli

Google, Apple’dan Daha Değerli

google-apple-logo

Google, yaptığı yatırımlar ve yeni teknolojileriyle Apple’ın önüne resmen geçti.

Apple, mobil dünyada yaptığı yeniliklerle tanınsa da son yıllarda pek bir gelişme gösteremedi. Sadece tek bir pazara odaklanmış olması, Apple’ın pazardaki payını da düşürmeye başlamıştı.

Apple’ın pazardaki en büyük rakibi şüphesiz ki Google. Bir arama motoru olarak yayın hayatına başlayan firma, şu günlerde birçok alana yatırım yapmaya başladı. Özellikle Google Glass teknolojisi ile önümüzdeki yıllarda ilgiyi üzerine çekecek olan firma, şimdiden Ray-Ban gibi bir gözlük firmasıyla anlaşmaya bile vardı.

Google sadece yazılım geliştirmekle kalmıyor. Bugün havacılık programlarına, uzaya gönderilecek sondalara, tıp ve medikal alanlara desteklerde bulunuyor. Bünyesine her geçen yıl daha fazla firma katarak gelişme gösteriyor.

Anlaşılan o ki, patent davalarıyla kafayı bozmuş olan Apple, Google’ın bu yükselişini durdurmadı. Google, 2014 yılı içerisinde yaptığı yatırımlar ile 158.84 Milyar’lık değeri ile pazarın %40’ına sahip oldu. Apple ise uzun yıllardır kimseye kaptırmadığı liderlik koltuğunu Google’a bırakmış oldu. Cupertino merkezli firma 147.88 Milyar’lık değer ile pazarın %20’sine sahip.