Anasayfa Haber Qualcomm Fotoğrafçıların Yüzünü Güldürecek

Qualcomm Fotoğrafçıların Yüzünü Güldürecek

snapdragon-qualcomm-fotograf

Qualcomm, Snapdragon işlemcilerin kameralar için sağladığı performansı artıracak.

Qualcomm’ın yeni Snapdragon yongaları, mobil cihazlarla fotoğraf çekmenin standartlarını değiştirecek. Bu sayede telefon ve tablet üreticileri de derinlik algısına sahip çift-kameraları cihazları üretirken zorluk çekmeyecekler. Benzer bir örneği HTC One M8 telefonunda görmüştük. Başarılı; Gelişmesi gereken bir alan!

Dünyanın önde gelen işlemci yöneticisinin açıklamasına göre çift kamera desteği sağlayacak bir Snapdragon 805 modeli üzerinde çalışılıyor. Tim Yates’in açıklamasına göre bu yeni sistemler sıfırdan yaratılacak.

Snapdragon 805 içerisinde iki adet ISP var. Bu sayede görüntü iki farklı açıdan işlenebiliyor. Yeni teknoloji sayesinde UHD kalitesinde video çekilirken aynı anda, 15 FPS hızında 16 Megapiksel fotoğraflar elde edilebilecek.

HTC hali hazırda One M8 için Duo Camera adını verdiği bir sistem geliştirmişti. 4 Megapiksellik Ultrapiksel sensör, ikinci bir CMOS ile desteklenmişti. Bu sayede 3 boyutlu fotoğraflar çekilebiliyor.

Qualcomm bu düşünceyle yola çıkıyor. Ancak işlemin ve üretiminin daha basit olmasını amaçlıyor. Örneğin, Snapdragon 805’in 3D ses kesme özelliği var. Bu sayede video çekimlerinde fon gürültüsü ortadan kaldırılabiliyor. Ayrıca yonga içerisinde jiroskop sayesinde görüntü sabitleme özelliğine sahip. Öte yandan yongaya fazlasıyla yük binmiş oluyor. Bu yükün azaltılması gerek.

Firma bu özellikleri bir adım yukarı çıkarmak istiyor. Elde edilecek yongalar sadece telefonlarda ve tabletlerde kullanılmayacak. Başlı başına dijital kameralar içerisine de yerleştirilebilecek.