Anasayfa Haber iPhone Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat Edin!

iPhone Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat Edin!

iPhone

iPhone kullanıcıları arasında korkuya sebebiyet veren virüs, telefon sahibinin parasını istiyor!

iPhone Find My iPhone özelliği kullanıcının yüreğine su serpmekte. Eğer kullanıcı bir şekilde telefonunu çaldırırsa, uzaktan telefonun yerini tespit edebiliyor ve kapatabiliyor. Hatta içerisindeki tüm bilgileri anında silebiliyor. Anlaşılan o ki, bu özellik iPhone kullanıcılarına karşı kullanılmaya başladı.

Kısa sürede birçok iPhone kullanıcısını zor durumda bırakan virüs, resmi destek forumlarında da tanımlandı. Telefonunun Find My iPhone özelliği bir tür yazılım ile hackleniyor. Daha sonrasında saldırgan, uzaktan telefonu kapatıyor. Yani kullanıcının olası bir çalınma durumuna karşı kullanacağı özelliği hırsızın kendisi kullanıyor.

Resmi Apple forumlarından Melbourne’da yaşayan bir kullanıcı telefonunun bir anda kapandığını ve kilitlendiğini söylüyor. Daha sonra telefonunu kontrol ettiğinde ise Oleg Pliss isimli bir şahsın lock404 [@] hotmail.com adresine Pay Pal üzerinden 100 Dolar/Euro para göndermesi gerektiğini bildiren bir mesajla karşılaşmış. Bu para ödenmeden de telefonun açılmayacağı not edilmiş.

Benzer saldırılar sizin de başınıza gelebilir. O yüzden iPhone cihazınızın güncellemelerinin tam olduğundan emin olun. Ayrıca bir mobil anti-virüs programı da işinize yarayacaktır. Saldırıların iPhone haricinde iPad tabletleri de hedef almaya başladığı sızdırıldı. Apple’ın yakın zamanda bu soruna yönelik bir yama çıkartması bekleniyor.