Anasayfa Haber Intel ve Rockchip İşbirliği!

Intel ve Rockchip İşbirliği!

intel-logo

Intel ve Rockchip, düşük maliyetli Android cihazlar için yonga üretecek.

Bütçe dostu Android tabletler için beklenmedik bir işbirliği yapılacağı duyuruldu. Intel ile Çin menşeli Rockchip, beraber yonga üretecek. Yapılacak düşük maliyetli yongalar ile bu sınıfa hitap eden Android tabletlerin satışının da etkilenmesi bekleniyor. Anlaşma gereğince iki firma SoFIA adı verilen dört çekirdekli ve modem entegre edilmiş bir yonga üzerinde çalışacaklar. Intel’in açıklamasına göre 2015’in ilk yarısında bu yongayı pazarda göreceğiz.

Rockchip hali hazırda telefonlar ve tabletler için ucuz ama kullanıcıyı memnun edecek ARM mühendisliği üzerinde duruyor. Piyasaya çıkardıkları birçok yonga, firmalar tarafından benimsendi. Bugün pazardaki birçok düşük bütçeli tablet ve telefon içerisinde Rockchip yongaları bulmak mümkün. Intel ile olan anlaşma ile birlikte pazardaki Android tabletlerin satışının artması ve Rockchip’e olan ilginin artacağı düşünülüyor. Yani iki taraf için de kazançlı bir durumdan bahsediyoruz.

SoFIA ailesi 3 farklı model olarak ortaya çıkacak. 2 çekirdekli 3G modeli bu yılın sonunda pazara sürülecek. 3 çekirdekli 3G modeli ise 2015’in ilk yarısında pazara sürülmesi bekleniyor. Ayrıca bir LTE modelinin de bu dönem içerisinde çıkacağı açıklandı.

Intel, laptoplar ve bilgisayarlar için başarılı yongalar üretseler de System on Chips – SoC (Sistemüstü Yonga) adı verilen teknolojide henüz sağlam bir atak gösteremediler. Bu atağı yaparlarsa modem, WiFi ve hafıza alanında da Intel markası taşıyan birçok ürün göreceğiz gibi gözüküyor.