Anasayfa Haber 7-inch’lik Samsung Galaxy Mega Hakkında İlk Sızıntılar

7-inch’lik Samsung Galaxy Mega Hakkında İlk Sızıntılar

samsung-galaxy

Samsung’un devasa ekranlı telefonunun teknik özellikleri hakkında ilk söylentiler ortaya çıktı.

Geçtiğimiz Mart ayında Samsung’un Galaxy Mega cihazları hakkında ilk bilgiler ortaya çıkmıştı. Galaxy W serisi olarak anılan telefonların ilk söylentileri SK Telecom firmasının broşüründe gözüktü. Samsung, Galaxy Mega serisi ile büyük ekran seven kullanıcılara hitap etmeye çalışacak.

Unutanlar ya da gözden kaçıranlar için belirtmekte fayda var Galaxy Mega serisinin boyutları Galaxy Note’dan daha büyük olacak. Ancak telefon teknik özellikleri bakımından ortaseviyede performans gösterecek. Yani büyük ekran kullanımından hoşlanan ama daha fazlasını aramayanların tercih edeceği bir seri olacak.

Öte yandan bu telefonlar ilk başta sadece Güney Kore pazarına giriş yapabilir. Yani Batı ülkelerine gelmesi biraz daha uzun sürecektir. Ancak telefonun FCC (Federal Communications Commission) üzerinde görüldüğüne dair söylentiler de var. Yani ABD pazarı da bu telefonların gireceği ilk yer olabilir.

FCC’deki söylentilere göre telefonun kod ismi SM-T2558. Telefonun 7-inçlik ekranının 720p çözünürlük sağlayacağı söyleniyor. İçerisinde 1.2 GHz frekans hızında işlem yapabilen dört çekirdekli bir işlemci olacak. 1.5 GB RAM’in yanı sıra 8 GB’lık dahili depolama alanına sahip. Ana kamerası 8 MP, yüze bakan kamerası ise 2 MP olacak.

İşletim sisteminin Android 4.3 Jelly Bean olacağına dair söylentiler olsa da, yüksek ihtimalle Android 4.4 KitKat sürümü ile birlikte pazara sunulacaktır. Henüz Samsung tarafından resmi bir açıklama yok. Ancak 12 Haziran’da düzenlenecek basın toplantısında Galaxy Mega serisine ait ilk resmi açıklamaları duyabiliriz gibi gözüküyor.