Anasayfa Haber Ekranlara Ne Kadar Bakıyoruz?

Ekranlara Ne Kadar Bakıyoruz?

tablet-ekran

Yapılan yeni bir araştırma teknolojik cihazların ekranlarına ne kadar süre baktığımızı ortaya çıkardı.

Teknolojik cihazlar artık hayatımızın parçası. Herkesin sevdiği ve vakit geçirdiği mutlaka bir cihaz var. Peki televizyon, telefon ya da bilgisayar ekranlarına ne kadar süre bakıyoruz? Bize olan zararını bir kenara bırakarak bu cihazlara ne kadar uzun süre baktığımızın bir grafiği çıkartılmış.

Mary Meeker tarafından hazırlanan grafikte birçok dünya ülkesi var. Bizim ülkemizde bu listede bulunuyor. Dilerseniz önce grafiğin enlerine bir bakalım. Endonezya ve Filipinler ekran karşısında daha fazla süre geçiren ülkeler. Endonezya TV karşısında 132 dakika, PC karşısında 117 dakika, akıllı telefonlar karşısında 181 dakika, tabletler karşısında 110 dakika ile ortalama 540 dakikasını ekrana bakarak geçiriyor. Bu da listedeki en uzun süre demek.

grafik-sure

Öte yandan İtalya süre bakımından en aşağıda kalan ülke. İtalyanlar 89 dakika TV’ye, 85 dakika bilgisayarlara, 109 dakika akıllı telefona ve 34 dakika tabletlere bakıyor.

Ülkemizdeki istatistikler de oldukça fazla. Türk insanı 111 dakikasını TV karşısında, 109 dakikasını PC karşısında, 132 dakikasını akıllı telefonlarla ve 39 dakikasını tabletlerle geçiriyor. Tablet süresinin az olduğunu görebiliyoruz. Ancak akıllı telefon ve TV süreleri oldukça fazla. Bunun arkasında da sanırız, ülkemiz insanının dizi sevgisi ve telefon merakı yatıyor.

Görsel Kaynak: Shutterstock/Eugenio Marongiu