Anasayfa Haber Microsoft’tan Akıllı Saat Hamlesi

Microsoft’tan Akıllı Saat Hamlesi

microsoft-akilli-saat

Microsoft’tan beklenen hamle sonunda geldi!

Redmond merkezli teknoloji devi Microsoft’un bir akıllı saat üzerinde çalıştığına dair ilk haberler ortaya çıktı. Hali hazırda Apple’ın iWatch üzerinde çalıştığı söyleniyor. Tabii bu konu hakkında henüz kesinleşmiş bir bilgi yok. Öte yandan Google, birçok firmayı kanatları altına alarak gelecek yıllarda devasa bir ekosistem oluşturacak gibi gözüküyor.

Microsoft biraz geç kaldıysa da, akıllı saat pazarına sağlam bir giriş yapacak gibi gözüküyor. Henüz cihazın ne tarz bir şey olacağını bilmiyoruz. Ancak benzerlerinden kopya çekeceği için bir tür spor ya da fitness saati olacağı üzerinde duruluyor.

Tasarım olarak Samsung’un Gear Fit ürününü andıracağı söyleniyor. Ayrıca dokunmatik ekrana ve 2 gün idare edebilecek bir bataryaya sahip olacak.

Cihazın en önemli noktası Windows işletim sistemiyle çalışacak olması. Birçoklarına göre Windows bu akıllı saati Windows 8.1 ekosistemine dahil edebilir. Yani kullanıcı saate girdiği bilgileri, masaüstü Windows bilgisayarından ya da Lumia telefonundan takip edebilir.

Bakalım bu söylentiler yerini ne gibi haberlere bırakacak.