Anasayfa Teknoloji SpaceX’in Uzay Macerası Devam Ediyor

SpaceX’in Uzay Macerası Devam Ediyor

spacex-dragon-v2

SpaceX firması yeni Dragon uzay kapsülünü ortaya çıkardı.

NASA’nın bütçe yetersizliği ile birlikte uzay yarışı farklı bir boyuta taşınmıştı. 60’lı ve 70’li yıllar boyunca ABD ve Sovyet Rusya arasındaki savaş, modern çağ ile birlikte özel firmalara bırakıldı.

SpaceX bu konuda en önde gelen firmalardan biri. Sahibi de çılgın Milyarder Elon Musk olunca, firma hakkında sıklıkla haberlerle karşılaşıyoruz.

Uluslararası Uzay İstasyonu için görev yapan SpaceX, kargo gemisi Dragon’ın yeni modelini ortaya çıkardı. Dragon V2 olarak adlandırılan kapsülün 2 yeni görevi var: İnsanlı uçuşlar ve farklı bir gezegene tek parça halinde konuşlanmak.

Önümüzdeki 20 yıl içerisinde uzay ve havacılık dairelerinden yeni atılımlar bekleniyor. Özellikle Satürn ve Jüpiter’in uydularına gönderilecek sonlarla birlikte, Ay yüzeyinde kurulması planlanan uçuş platformu takipçileri heyecanlandırıyor. Elbette bir kenarda Mars’ta koloni kurma planları var.

SpaceX’in yeni kapsülü 7 astronotu alacak büyüklükte. Kontrol panellerinin hepsi dokunmatik olarak tasarlanmış. Elbette elle kontrol için fiziksel butonlar ve kollar da bulunuyor.

Dragon V2’nin karaya konuşlanması planlandı. Uluslararası Uzay İstasyonu’na kargo taşıyıp geri dönen bir önceki model, yeryüzüne dönüşünde suya düşmekteydi. Yeni modelin karaya iniş yapması gerekiyor. Yapılan tanıtımda bunun sadece şov amaçlı olmadığı da gözüküyor. Karşımızda ciddi bir çalışma var.