Anasayfa Haber Samsung Tizen’de Karar Kıldı

Samsung Tizen’de Karar Kıldı

samsung-galaxy-gear

Samsung eski yeni tüm Galaxy Gear akıllı saatlerini Tizen işletim sistemine geçirmeye karar verdi.

Samsung geçtiğimiz aylarda bir dizi yeni Galaxy Gear cihazını piyasaya sürdü. Akıllı saat pazarından hızlıca pay kapmak isteyen Samsung, hızlı davranmaya karar vermişti. Bunun için de akıllı saatlerinde Android işletim sistemi kullandı.

Ancak yeni yapılan açıklamalara göre Galaxy Gear’in sıradaki modelleri Tizen işletim sistemi ile birlikte pazara sürülecek. Öte yandan Android işletim sistemine sahip eski Galaxy Gear modellerine de Tizen güncellemesi gelecek. Güney Kore merkezli Samsung, akıllı saatlerinin hepsine Tizen 2.2.0 işletim sistemini yüklemeyi zorunlu kılacak.

Bu yüzden eski Android cihazlar içerisindeki tüm veriler silinecek. Tasarım ve kullanılabilirlik bakımından çok fazla bir şeyin değişeceği düşünülmüyor. Ancak firmanın bunu yapmasının başlıca sebebinin batarya performansı olduğu iddia ediliyor. Ancak Samsung’un, Tizen işletim sistemini kullanılabilir hale getirmek istediğini herkes biliyor. Yani biraz duygusal bir karar olabilir.

Galaxy Gear kullanıcıları güncelleme geleceği zaman bir bildirim alacaklar. Verilerin silinmemesi için bir tür yedek alma yazılımı üzerinde çalışılıyor. İşlem tamamlandığında kullanıcı tüm verilerini aynen Galaxy Gear cihazına yükleyebilecek. Henüz güncelleme tarihi kesinleşmedi.