Anasayfa Haber Bülten AMD, Dizüstü Bilgisayarlar İçin Kaveri Mobil APU’sunu Duyurdu

AMD, Dizüstü Bilgisayarlar İçin Kaveri Mobil APU’sunu Duyurdu

AMD Logo

“Kaveri” kod adlı Mobil Performans APU’lar, çığır açan HSA mimarisini kullanarak maksimum işlemci kapasitesi, üstün ses ve görüntü kalitesi, uzun pil ömrü sunuyor.

AMD ultra ince ve yüksek performanslı mobil PC’ler için tasarlanan 2014 Mobil Performans APU’ları bugün yaptığı bir açıklama ile duyurdu. Popüler ve güçlü AMD A Serisi APU ailesinin (kod adı “Kaveri”) özelliklerini ve kabiliyetlerini enerji verimliliği yüksek, bireysel ve kurumsal kullanıma yönelik dizüstü bilgisayarlara taşıyan yeni işlemciler, mobil cihazlarda Heterojen Sistem Mimarisi (HSA) özelliklerinin ve Yeni Nesil Grafik Çekirdeği (GCN) Mimarisinin kullanıldığı ilk modeller olarak AMD’nin şimdiye kadarki en gelişmiş işlemcileri. AMD’nin 2014 APU yelpazesindeki tüm modeller kullanılarak üretilmiş Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung, Toshiba ve diğer masaüstü ve dizüstü sistemler, COMPUTEX TAIPEI 2014’te sergilendi.

“AMD, bilgisayar deneyimini dönüştürme ve zenginleştirme yolunda, 2014 Mobil Performans APU ailesinin lansmanıyla çok önemli bir adım atmış oluyor” diyen AMD İstemci İş Birimi Genel Müdürü Bernd Lienhard, şöyle devam etti: “Toplam işlemci performansının üstünlüğü, göz alıcı grafikler ve enerji verimliliği, sektörde ilk olan teknolojilerle bir araya geldiğinde, bu APU’lar en üst düzey bireysel ve kurumsal PC’ler için çıtayı yükseltiyor.”

2014 Mobil Performans APU ailesinde, AMD’nin dizüstü bilgisayarlar için ilk FX markalı üst düzey APU modeli de yer alarak AMD’nin 2014 Düşük Tüketim ve Genel Kullanım APU’larını tamamlıyor.

Piyasada kurumsal sistemlerde performans, uzun ömür ve istikrar yönündeki ihtiyaçlara cevap veren AMD, Mobil Performans APU’larının profesyonel serisini de piyasaya sürüyor. Özellikle kurumsal kullanıcıları hedefleyen AMD PRO A Serisi bileşenleri olağanüstü istikrar ve uzun ömrün yanı sıra, endüstri standardı açık DASH yönetim olanakları da sunuyor.

AMD PRO A Serisi duyurusunu takiben, HP de AMD PRO serisi ile üretilmiş Elite kurumsal PC tasarımlarını ilgililere tanıttı. HP sistemleri arasında EliteBook 725, 745 ve 755 G2 dizüstü bilgisayarlar, EliteOne All-in-One ve EliteDesk masaüstü bilgisayar yer alıyor.

AMD 2014 Mobil Performans APU Özellikleri

  • 12 adede kadar işlemci çekirdeği (4 CPU + 8 GPU) olağanüstü performans ve tepki süresi ile, her türlü iş yükü ve uygulamada APU’nun tüm gücünün kullanılabilmesini sağlıyor.
  • Yeni Heterojen Sistem Mimarisi (HSA) ile CPU ve GPU birlikte uyum içinde çalışarak, görevleri bölüp doğru çekirdeklere yönlendiriyor ve gerek kurumsal gerek bireysel PC’lerde azami performans ve verimliliğin elde edilmesine yardımcı oluyor. Böylece bilgisayarlarda yepyeni özelliklerden yararlanmak artık mümkün olacak.
  • APU’larda ödüllü Yeni Nesil Grafik Çekirdeği mimarisi ve AMD Radeon R7 serisi grafik işlemcileri bulunuyor.
  • UltraHD (4K) çözünürlük desteğinin yanı sıra, yeni video post-processing zenginleştirmeleri sayesinde 1080p videolar UltraHD özellikli monitör veya TV’lerde göz alıcı bir görünüme kavuşuyor.

En İyi Oyun ve Eğlence Deneyimi

  • AMD’nin büyük ses getiren Mantle arabirimi desteği sayesinde, oyun tasarımcıları daha kolay optimizasyon yaparken oyunlardan benzeri görülmemiş düzeyde performans elde edebiliyor.
  • AMD Radeon Çift Ekran Kartı performansı %49 ila %108 arasında arttırarak mükemmel bir oyun deneyimi sağlıyor.
  • AMD Quick Stream, AMD Steady Video ve AMD TrueAudio teknolojileri gibi zenginleştirici özellikler, ses ve görüntülerin gerçeğin aynısı olmasına olanak tanıyor.

Performansta Lider

  • A10-APU: Intel i5-4200U (“Haswell”) işlemciye göre %50’ye kadar üstün grafik performansı ve 1,2 kattan fazla işlemci performansı
  • FX APU: Intel i7-4500U (“Haswell”) işlemciye göre %58’e kadar üstün grafik performansı ve 1,5 kattan fazla sistem performansı
  • FX APU: Grafikte, önceki nesle göre %40’tan fazla watt başına performans artışı
  • FX APU: Önceki nesle göre %30’dan fazla sistem watt başına performans artışı