Anasayfa Haber Yeni iOS 8 Yazılım Geliştirme Kiti Tanıtıldı!

Yeni iOS 8 Yazılım Geliştirme Kiti Tanıtıldı!

apple-ios-8

Apple’ın düzenlediği WWDC 2014 Konferansı’nda, yeni mobil işletim sisteminin yazılım geliştirme kiti tanıtıldı.

Apple’ın geliştirici konferansı birçok yeniliğe sahne oluyor. Firma yeni mobil işletim sistemi için hazırlanan Yazılım Geliştirme Kiti’ni (SDK) tanıttı. iOS 8 için hazırlanan bu geliştirme kiti ile, yazılım uzmanları yeni uygulamalar ve güvenlik sistemleri oluşturabilecek.

Uygulamayı yükleyen geliştiriciler şimdiden kendi yazılımları üzerinde çalışmaya başladı. Yeni işletim sisteminin esnek olduğu kadar, bugüne kadar hazırlanmış en büyük geliştirici sürümü olarak anılıyor. İçerisinde 4.000’den fazla yeni API mevcut.

HealthKit ve HomeKit gibi uygulamaların da eklenmesiyle birlikte firmanın geleceğe dair planlarına da bazı cevaplar verilmiş oluyor. Merakla beklenen Apple akıllı saati iWatch’in içerisinde bulunması beklenen sağlık sensörleri, bu geliştirici kitleri ile uyumlu çalışacak gibi duruyor. Firmadan Craig Federighi, yeni geliştirici kiti için App Store’un açılmasından beri bugüne kadar çıkarılan en büyük iOS sürümü olacağını savunuyor. Daha geniş çevrelere hitap etmek için böyle bir değişikliğe gitmelerinin kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.

Ayrıca Siri, sesli asistanı da geliştirmek için yeni adımlar atılmış. Örneğin siz “Siri, uyumaya gidiyorum” komutunu verdiğinizde, evinizde iOS işletim sistemine destek veren tüm akıllı cihazlar kapanabiliyor. Akıllı ampüller, akıllı televizyonlar ve hatta ev kapısına kadar her şeyi kapatabiliyor ya da kitliyebiliyorsunuz.

Apple’ın yeni mobil işletim sisteminin A7 yongasıyla benzersiz bir uyum göstereceği iddia ediliyor. Bakalım sıradaki yeni iPhone telefonlarda bu bahsi geçen yeniliklerin hepsini görebilecek miyiz? Yoksa iOS 7’de yaşanan fiyasko ile bir benzerlik mi yaşanacak.