Anasayfa Haber Nvidia, Yeni Shield Mobil Konsolu Üzerinde Çalışıyor Olabilir mi?

Nvidia, Yeni Shield Mobil Konsolu Üzerinde Çalışıyor Olabilir mi?

nvidia-shield-2

Nvidia’nın yeni nesil Shield mobil oyun konsolu üzerinde çalıştığına dair bazı söylentiler ortaya çıktı.

Nvidia beklenmedik bir hamle ile geçtiğimiz yıl Shield mobil oyun konsolunu piyasaya sürmüştü. Sınırlı sayıda üretilen ve oldukça uygun fiyata alıcı bulan konsolun, devamının gelip gelmeyeceği merak konusuydu. Henüz konsolun piyasaya çıkmasının arkasından 1 yıl geçmemesine rağmen, yeni modeli hakkında bazı sızıntılar ortaya çıktı.

FCC (Federal Communications Commission) için hazırlanan bir dosyada Shield benzeri bir oyun kumandası ile karşılaşıldı. Modelin ismi P2570. Bu Nvidia’nın yeni oyun konsolu Shield’in model numarası olabilir. Çünkü ilk modelin ismi P2450 idi.

Kumandanın tasarımına baktığımızda Shield’ı fazlasıyla andırdığını görebiliyoruz. Ancak daha yumuşak hatlara sahip. Ayrıca ilk modelin ağırlığı yarım kilodan biraz fazlaydı. Yeni konsolda (Shield 2?), ağırlığın da biraz daha aşağı çekileceği düşünülüyor.

Solda olası Shield 2 konsolu, sağda ise Shield'in ilk modelinin karşılaştırmasını görebilirsiniz.
Solda olası Shield 2 konsolu, sağda ise Shield’in ilk modelinin karşılaştırmasını görebilirsiniz.

Cihazın içerisinde Tegra K1 yonga kullanılacağı kesin. Eğer Nvidia, gerçekten böyle bir cihaz üzerinde çalışıyorsa tabii. Bu yonga sayesinde Unreal Engine 4 grafik motorunu da kaldırabileceğini biliyoruz. Elbette 720p çözünürlük kalitesiyle mobil oyun pazarında ilgi çekici bir konuma yükselebilir.

Nvidia tarafından henüz bu konu hakkında bir açıklama yapılmadı.