Japon firması Softbank, dünyanın ilk duygulara sahip robotunu geliştirmeyi başardı.
Japonya merkezli elektronik firması Softbank, dünyanın ilk duygulara sahip robotunu geliştirdiğini iddia ediyor. Bulut-tabanlı yapay zekası sayesinde, duygu motoruna sahip olan robot, çok yakında pazara satışa çıkacak.
Kullanıcıların, Pepper adı verilen robotla iletişim kurduğunda duygusal bir bağ kurabileceği söyleniyor. Pepper, önümüzdeki yıl 198.000 Yen (4.000 TL) etiket fiyatıyla pazara sunulacak. Robota olan ilginin büyük olması bekleniyor. Softbank, önümüzdeki Cuma günü robotun iki farklı prototip modelini görücüye çıkaracak. Firmaya Fransız Aldebaran Robotics destek veriyor.
Robot endüstrisi, Japonya’da hızla yükselişe geçen bir pazar. 2012 rakamlarına göre bu pazarın boyutu 860 Milyar Yen‘ (17 Milyar TL) ulaştı. Her geçen yıl bu pazarın boyutu da giderek artıyor. Pepper gibi ev işlerinde kullanılacak robotlar, bizlere bilimkurgu filmlerinden fırlamış gibi gözükebilir. Ancak atılan bu ilk adımlarla, ilerleyen yıllarda daha verimli robotları göreceğiz gibi gözüküyor.
Daha öncesinde otomobil devi Honda, 2000 yılında ASIMO’yu tanıtmıştı. ASIMO hatta, ABD Başkanı Barack Obama ile futbol bile oynamıştı. Her geçen yıl ASIMO’nun yapay zekası da geliştiriliyor.
Üstat Isaac Asimov’un Ben, Robot gibi kitapları, gelecek yıllarda gerçeğe dönüşecek gibi duruyor.
Düşünsenize. Evinizde sizinle dertleşen bir robot olduğunu. İnsan yalnız kalmaz bir kere.
Evet neden olmasın ? Ghost in Shell izlemedinizmi hiç ? http://youtu.be/uELeeRer4Hg