Anasayfa Haber Huawei’nin 8 Çekirdekli İşlemcisi Göz Kamaştırıyor

Huawei’nin 8 Çekirdekli İşlemcisi Göz Kamaştırıyor

Huawei-Kirin-920

Huawei 8 çekirdekli yongalar arasındaki rekabeti kızıştıracak gibi gözüküyor.

MediaTek, düşük ve orta sınıf telefonlar için yonga üretirken yavaş yavaş yükselmeye başladı. Intel ile birlikte yaptığı işbirliği de bunun bir kanıtı niteliğinde. Firmanın LTE destekli, sekiz çekirdekli yongası bu yıl sonuna doğru ortaya çıkacak.

Huawei ise pazarı kızıştıracak hamleler peşinde. Firmanın yeni Kirin 920 işlemcisi, Samsung’un Exynos 5 Octa işlemcisi gibi çalışıyor. Yani iki farklı bölüm aynı anda işlem yapabiliyor. Kirin 920 içerisinde dört çekirdekli Cortex-A15 ve dört çekirdekli Cortex-A7 yongaseti bulunuyor. İkisi de aynı anda çalışarak Mali-T628 yonga kadar sağlam bir performans sergiliyor.

28nm mühendisliği ile inşa edilen işlemci içerisinde LTE Cat 6 modem bulunmukta. Bu da kullanıcıya, 300 Mbps internet bağlantısı sağlıyor. Elbette bunun için taşıyıcı firmanın da destek vermesi gerekli. Öte yandan MediaTek’in MT6595 yongası içerisinde LTE Cat 4 bulunuyor. Bu da 150 Mbps’lik bir bağlantı hızı demek. Daha düşük olmasına karşın, daha verimli çalıştığı iddia ediliyor.

Öte yandan LTE Cat 6 modeme sahip yongalar 2014 sonu ya da 2015 başına kadar pazara çıkmayacak. Huawei henüz yüksek performanslı yongaya sahip tüketici sınıfı cihazları hakkında bir açıklama yapmadı. Ancak 64-bit destekli cihazların önümüzdeki yıl çıkacağına dair söylentileri doğruladı.

Yonganın testlerinin Hong Kong, Güney Kore, Singapur ve Almanya’daki merkezlerde devam ettiği açıklandı.