Anasayfa Haber Minecraft’ın Yapımcısı Dogecoin Bağışlarını Kabul Ediyor

Minecraft’ın Yapımcısı Dogecoin Bağışlarını Kabul Ediyor

minecraft-dolar

Minecraft’ın yaratıcısı ve Mojang’ın sahibi Notch, yeni oyunu için sanal para birimi kabul ettiğini duyurdu.

Notch ve Mojang ekibi 2009 yılında Minecraft’ı oyun dünyasına sundu. O zamandan bu yana birçok güncelleme geçiren oyun, halen en çok oynananlar ve en çok satanlar listesinde üst sıralarda bulunuyor. Notch, sonunda yeni oyunu üzerinde çalıştığını duyurdu.

Cliffhorse adı verilen yeni oyunun geliştirilme sürecine katkıda bulunmak isteyenler Dogecoin ile ödeme yapabilecek. Dogecoin bir tür sanal para birimi. Bitcoin gibi kullanılıyor. Yavaş ama emin adımlarla yükselen bir değeri var. Markus Persson şimdiye kadar 100 Dolar değerinde Dogecoin bağışı topladığını açıkladı.

 

Öte yandan yeni oyun oldukça garip duruyor. Yukarıda, Notch’un paylaştığı linke basarak oyunun erken erişim sürecindeki haline bakabilirsiniz. Cliffhorse oyununda dağları, bayırları yorulmak nedir bilmeden koşturan bir atı canlandırıyorsunuz. Önünüzdeki topu kovalamak ise tamamen isteğe bırakılmış. Ortaya nasıl bir oyun çıkacağı ise merak konusu.

Dogecoin’in oyun dünyasında kullanılmaya başlaması, ilerleyen yıllarda sanal para birimlerinin kullanımı hakkında da bilgi vermekte. Birçok hükümet Bitcoin ve Dogecoin gibi sanal para birimlerini tanımadığını söylüyoruz. Bir kısmı ise bu pazarda gelecek olduğunu fark ederek, yeni yasalar ve düzenlemeler çıkartıyor. Bundan birkaç yıl sonra sanal para birimlerinin kullanımı daha da artabilir.