Anasayfa Haber iPhone 6 Hakkında Yeni Söylentiler Çıktı

iPhone 6 Hakkında Yeni Söylentiler Çıktı

iphone-6

Apple’ın yeni amiral telefonunun NFC iletişim teknolojisi, üst seviye LTE bağlantısı ve kablosuz şarj olma gibi özelliklerinin olacağı söyleniyor.

iPhone 6 hakkında o kadar fazla söylenti çıktı ki, sanıyoruz ki telefon piyasadaki tüm üst düzey teknolojik ekipmanlara sahip olacak. Tabii bu söylentilerin hepsi doğruysa. Şimdi ise Apple’ın yeni iPhone telefonu hakkında yeni söylentiler ortaya çıktı.

Ay başında Apple’ın WWDC konferansı düzenlendi. Bu sırada yeni iOS işletim sistemi hakkında birçok bilgi ortaya çıkarıldı. Ancak yeni iPhone telefon ya da telefonlar hakkında hiçbir bilgi açıklanmadı. Söylentilere göre Apple, iPhone 6 üzerinde oldukça dikkatli bir şekilde çalışıyor.

Firma, telefonun bir mobil kullanıcıya istediği her şeyi sunmasını istiyor. Telefonun kablosuz şarj olma özelliğinin bulunacağı bildiriliyor. Daha öncesinde yeni iPhone’da böyle bir teknolojinin olmayacağı açıklanmıştı. Çünkü yeni telefonun kasasında metal kullanılacağı için Qi standartlarına uymuyordu. Ancak yeni iPhone 6 tasarımının kendine has olacağı ve enerji transferini sorunsuz bir biçimde gerçekleştireceği söyleniyor.

Ayrıca yeni bir LTE bağlantısından bahsediliyor. Bunun LTE Advanced olmadığı açıklandı. Yeni radyo sinyalinin gücü 300 Mbps’e ulaşacak. 6 LTE denilen bir kategoriye girdiği söylenmekte.

Söylentiler arasında en garip haber ise telefonun NFC iletişim teknolojisine sahip olacak olması. Bugüne kadar hiçbir iPhone telefonda NFC bağlantısı görmemiştik. Ancak Apple bu konu hakkında çark etmeye başlamış olabilir. Çünkü son zamanlarda mobil ödeme yöntemlerinin NFC üzerinden geliştirilmesiyle birlikte, yeni telefonların da bu özelliğe sahip olması gerekecek.