Anasayfa Haber Playstation Now’ın Açık Betası Geliyor

Playstation Now’ın Açık Betası Geliyor

 

playstation-now

Sony’nin oyun içi akış servisi Playstation Now’un açık betası 31 Temmuz’da sunulacak.

E3 2014’te teknoloji ve oyun dünyasında sıcak ve heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. 2012’de gerçekleşen E3 fuarında Sony, Gaikai isimli oyun akışı sağlayıcısını satın aldığını açıklamıştı. Aradan iki yıl ve 380 milyon Dolar geçtikten sonra, Sony sahneye çıktı ve yeniden isimlendirilen servisini tanıttı. Artık Playstation Now olarak anılacak olan servisin açık betası PS4 için ABD ve Kanada’da 31 Temmuz’da başlayacak. Söz konusu servis PS3’e, PS Vita’ya ve hatta bazı Sony TV’lere de gelecek ancak şimdilik bir tarih bilinmiyor.

Playstation Now

Platform için 100den fazla oyun kullanılabilir olacak. Dead Space 3, Metal Gear Solid: Ground Zeroes ve Ultra Street Fighter 4 bunlardan birkaçı. Capcom, EA ve Square Enix gibi büyük dağıtımcı ve geliştirici şirketler, içeriklerini bu servis içerisinde yayınlamak için kaydoldular.

Gaikai’nin CEO’su ve kurucusu Dave Perry, Şubat ayında gerçekleşen PS4 lansmanındaydı. Perry, Sony’nin oyun içi akış yayını servisini çok önemsediğini ve Playstation Network’te anlık akış demolarını göstermek istediğini belirtti.

Platformun kiralanarak kullanacağı da açıklandı. Buna göre fiyatlar 3 Dolar ile 20 Dolar arasında değişecek.