Anasayfa Haber Console OS, İki İşletim Sistemini Birleştiriyor!

Console OS, İki İşletim Sistemini Birleştiriyor!

console-os-isletim-sistemi-logo

Console OS ile, Windows işletim sistemine sahip PC ve tablet üzerinde Android çalıştırabileceksiniz.

Tek bir cihazda Windows ve Android işletim sistemleri arasında geçiş yapmak ister misiniz? Bunun için piyasada fazlasıyla dualboot uygulaması ve rehberi var. Ancak bunların hiçbiri size %100 güvenlik sunmuyor. Mobil cihazınızı ya da bilgisayarınızı bozma ihtimaliniz de oldukça yüksek.

Ayrıca bir de piyasada iki işletim sistemini bir arada çalıştıran, üretici firma tarafından resmi destek vermiş cihazlar var. Ancak bunların da piyasada tutunma şansı gittikçe azalıyor. Çünkü ne Windows ne de Android bu durumdan hoşnut değil.

Bu yüzden daha öncesinde iConsole.tv fikri ile yola çıkan ekip, Console OS işletim sistemi ile güvenilir dual-boot desteği vermeye hazırlanıyor. Intel x86 mühendisliği ile çalışan bu işletim sistemi, Windows ve Android arasındaki geçişi başarılı bir şekilde yerine getiriyor. Ayrıca herhangi bir performans düşüklüğü de karşılaşılmıyor.

KickStarter’da başlatılan projenin 50.000 Dolarlık bir bütçeye ihtiyacı var. Henüz yolun oldukça başındalar. Ancak işletim sistemleri konusunda deneysel yaklaşımlarda bulunan kullanıcılar için kaçırılmaması gereken bir fırsat gibi gözüküyor.

Detaylı bilgiye resmi KickStarter sayfasından ulaşabilir, dilerseniz destekte bulunup işletim sistemine ilk ulaşanlardan olabilirsiniz.