Anasayfa Haber Avrupa ve Güney Kore, 5G İçin Güçlerini Birleştiriyor!

Avrupa ve Güney Kore, 5G İçin Güçlerini Birleştiriyor!

4g-5g

5G internet bağlantısının kısa sürede gelişip yaygınlaşabilmesi için Avrupa ve Güney Koreli firmalar ortak çalışma kararı aldı.

Telefon teknolojisi geliştikçe, bunu destekleyecek bir altyapıya da sahip olmak gerekiyor. Akıllı telefonların en büyük özelliği internete bağlanabilmeleri. Ama düşük internet bağlantısı ile yapılabilecekler oldukça sınırlı.

Özellikle uzak doğudaki taşıyıcılar, 5G internet bağlantısına geçmek çalışmalarına başladı. Ancak bu biraz batılı ülkelerin sinirini bozuyor. Çünkü daha öncesinde 4G’de de olduğu gibi bu bağlantı sonradan Avrupa ve ABD kıtalarına gelebiliyor.

Bu sebeple Avrupa ve Güney Koreli firmalar ortaklaşa 5G geliştirmeye başladı. İki tarafta işin nasıl gelişeceği konusunda planlı olarak çalışacaklar. LTE konusunda karşılaşılan bant sorununu çözmek için farklı radyo spektrumlarını test edecekler.

5G bağlantı kısa sürede pazarda olmayacak. Orası kesin! Elimizdeki teknoloji ve gelişim sürecini dikkate alırsak, en azından önümüzdeki yılın sonuna kadar 5G bağlantısına sahip telefonlar görmeyeceğiz.