Anasayfa Haber Note 4’ün Ekranı 5.7 İnç Olacak

Note 4’ün Ekranı 5.7 İnç Olacak

Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Note 3

Samsung’un Note serisine katacağı yeni üyesi hakkında ekran boyutu ve beklenen çıkış tarihi gibi bilgiler açığa çıktı.

GSM Arena tarafından açığa çıkarılan bilgilerde, yeni Galaxy cihazın 5.7 inçlik 515 DPI QHD özelliklerinde, 2560*1440 çözünürlüğünde olacağı görülüyor. Çözünürlüğün artırılması, telefonun iPhone 6’ya ciddi bir rakip olacağının göstergesi olarak düşünülüyor.

iPhone 6, kullanıcılara iki farklı seçenek olarak 4.7 ya da 5.5 inç ekranlarla sunulacaktı. 5.7 inçlik Note 3’e baktığımızda Samsung’un ekran büyüklüğünü daha üst seviyede tuttuğu görülüyor. Her yeni Note modelinde ekran çözünürlüğü aşağı yukarı 0,2 inç artıyor. Bu da Note 5’in ekranının 5.9’dan aşağı olmayacağını gösteriyor olabilir.

Ekran boyutu dışında, cihazda beklenen farklı bazı özellikler de var. Telefonun Exynos 5430 ya da Snapdragon 805 işlemci ile piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu işlemci seçenekleri ülke pazarlarına göre değişebilir. 16 megapiksel kamera sunacak olan Note 4’teki kameranın sensörü ise Sony IMX240 olacak. Optik görüntü sabitleme teknolojisi de bulunduran cihazda 2 megapiksellik ön kamera bulunuyor. Telefonun, tıpkı S5’te olduğu gibi su geçirmez olabileceğine dair iddialar da gündemde.