Anasayfa Haber Steamboy’un Piyasada Şansı Var mı?

Steamboy’un Piyasada Şansı Var mı?

steamboy

Valve’in son bombası mobil oyun konsolunun pazardaki şansı var mı yok mu?

Valve, SteamOS ve Steam Machine üzerinde çalışırken beklenmedik bir yerden bombayı patlattı. E3 Fuarı sırasında tanıtılan Steamboy’un detaylarını daha önce haberimizde paylaşmıştık. Valve, son zamanlarda yazılım ve donanım pazarına da el atmaya başladı. Peki Steamboy’un pazarda şansı olacak mı?

Piyasada eskisi kadar çok mobil oyun konsolu yok. Ancak Sony ve Nintendo bu alanda öncü olduklarını her zaman kanıtladılar. PS Vita ve 3DS’in fazlasıyla takipçisi var. Nvidia ise geçtiğimiz yıl SHIELD ile bu pazarda şansını denemiş ve memnun kalmıştı. Şimdiden SHIELD 2’nin söylentileri çıkmaya başladı.

Steamboy’un bu pazardaki şansı oldukça fazla. Teknik özelliklerine baktığımızda gayet iyi bir cihazla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. 4 GB RAM kapasitesi, 32 GB dahili depolama alanı birçok üst sınıf oyunu çalıştıracak kapasitede. 5-inçlik ekranı üzerinden 720p çözünürlük sağlanıyor.

Henüz işlemci detayı hakkında bir açıklama yok. Intel ya da AMD yonga kullanılması muhtemel 4 çekirdekli bir SoC ile karşılaşabiliriz. Eğer durumlar böyle olursa elinizin altındaki bu 5-inç ekrana sahip mobil konsol ile Skyrim keyfi yaşayabilirsiniz.

steamboy-02-steam

İşte bu yüzden Steamboy’un şansı oldukça fazla. Çünkü oyunlar Steam üzerinden indirilebilecek. Sanıyoruz ki, hali hazırda kullandığınız bir Steam hesabı ile mobil konsolu birbirlerine tanıtabileceksiniz. İlk açıklamalarda Steam üzerindeki birçok oyununun, indirilip oynanabileceği söylenmişti. Eğer sağlam bir oyun kütüphaneniz varsa Steamboy ile eğlenceli dakikalar yaşayabilirsiniz.

Çünkü piyasadaki diğer mobil konsollar belirli bir oyun gamına sahip. Kendi alanlarında ün yapmış oyunlar piyasaya sürüyorlar. Ama bilgisayarda oynadığınız oyunları bir el konsolunda oynamak, işte bu gerçekten farklı bir yaklaşım.

Bakalım Valve’in bu hamleleri, önümüzdeki yıllar içerisinde firmaya nasıl şekilde geri dönecek.