Anasayfa Teknoloji Görme Sorunu Yaşayanlara Akıllı Gözlük!

Görme Sorunu Yaşayanlara Akıllı Gözlük!

google-glass

Akıllı gözlükler sadece keyif için değil sağlık için de kullanılabilecek!

Google Glass ile başlayan akıllı gözlük furyası önümüzdeki yıllarda, inanılmaz boyutlara ulaşan bir pazar haline gelecek. Fotoğraf çekmek, video izlemek, konuşma yapmak sadece bir gözlük vasıtasıyla halledilebilecek. Bunların yanı sıra akıllı gözlüklerin sağlık alanında da kullanılması söz konusu.

Oxford Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, görme sorunu yaşayan kişiler için akıllı gözlükler üzerinde çalışmalar yapıyorlar. Kısıtlı görme sorunu yaşayan ya da tamamen görü kaybı olan hastalar, akıllı gözlükler ile önlerindeki objeleri görebilecek, hareket halindeki nesneleri seçebilecekler.

Bunun için bir akıllı telefonun da yardımı gerekiyor. Prototip çalışmaları devam etmekte. Oxford’un laboratuvarlarında devam eden test çalışmalarında görü kaybı yaşayan bir hasta akıllı gözlük kullanarak, kendisine rehberlik eden köpeğini görebildi.

Gözlük infra-red ışınlar ve bir video kamera ile çalışıyor. Ufak bir bilgisayar aracılığıyla, yoldaki objeler ve nesneler belirleniyor. Prototip şu an oldukça kaba. Araştırmacılar bu kaba modeli bir güneş gözlüğü tasarımına sığdırmaya çalışıyor.