Anasayfa Haber Amazon’dan Fire Phone Hamlesi

Amazon’dan Fire Phone Hamlesi

amazon-fire-phone

Dünyanın en büyük online alışveriş sitelerinden biri olan Amazon, ilk akıllı telefonunu tanıttı.

Büyük firmalar her geçen gün yeni telefonlarıyla, mobil dünyanın nabzını tutuyor. Bu sefer çılgın milyarder Jeff Bezos’un ünlü alışveriş sitesi Amazon’dan bir hamle geldi. Dünyanın en büyük online alışveriş sitelerinden biri olan ve donanım konusunda da geçtiğimiz yıllarda çıkardığı tabletler ile adından sıkça söz ettiren Amazon, telefon işine resmen giriş yaptı.

Fire Phone olarak adlandırılan telefonun tanıtımı geçtiğimiz saatlerde yaptı. Telefon, piyasanın ilk gerçekçi 3D arayüzüne sahip cihazı olarak tanıtılıyor ve gerçekten de bu sıfatı hak ediyor gibi gözüküyor. Amazon’un Dinamik Perspektif dediği teknoloji sayesinde, kullanıcı ekrana hangi açıdan bakarsa baksın 3 boyutlu görsellerle karşılaşıyor.

amazon-firephone

Telefon hakkında dolaşan söylentiler 3D arayüzün bulunacağını işaret ediyordu. Ancak bu kadar başarılı olabileceğini düşünmemiştik. Telefonun en merak edilen özelliği için, ön yüzüne 4 farklı açıda bulunan 4 kızılötesi kamera yerleştirilmiş. Bu kızılötesi kameralar, kullanıcının yüz ve göz hareketlerini (Gesture Motion) takip ediyor. Aradaki yazılım sayesinde, hangi açıdan bakıldığı ortaya çıkarılıyor ve 3 boyutlu derinlik algısı yaratılıyor.

Fire Phone’un teknik özellikleri de oldukça ilgi çekici. 4.7-inçlik ekrana sahip telefon, 1280×720 çözünürlük sağlıyor. 315 ppi derecesine sahip ekranın HD LCD görüntü kalitesinde olduğu açıklandı.

Amazon’un yeni telefonunun ağırlığının 160 gram. 139.2mm x 66.5mm x 8.9mm boyutlarındaki telefon içerisinde dört çekirdekli Snapdragon 800 yonga var. Bu yonga 2.2 GHz frekans ayarında işlem yapabiliyor. Adreno 330 grafik işlemci ve 2 GB RAM ile de birçok uygulamayı rahatlıkla çalıştırabilecek düzeyde.

Arka tarafında 13 Megapiksellik, HDR kalitede, otomatik odaklama ve optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip bir kamera var. Bu kamera ile 1080p kalitesinde 30 fps’lik videolar çekmek mümkün. Elbette LED flash eklemeyi unutmamışlar. Ön tarafında ise 2.1 Megapiksellik bir kamera bulunuyor.

amazon-fire-phone-2

İşletim sistemi, Amazon tarafından geliştirilen Fire OS 3.5.0 olsa  da, yapı itibariyle Android’i oldukça anımsatıyor. 32 GB ve 64 GB modelleri olacak. 2400 mAh’lik bataryası ile 22 saat konuşma, 285 saat bekleme modunda kalabilecek.

Amazon Fire Phone, ilk önce ABD pazarından giriş yapacak. 199 Dolar ile 649 Dolar arasında değişen model fiyatları ile 25 Temmuz tarihinde satışa çıkacak.