Anasayfa Haber Harley-Davidson İlk Elektrikli Motosikletini Ortaya Çıkardı

Harley-Davidson İlk Elektrikli Motosikletini Ortaya Çıkardı

harley-davidson-livewire

Harley-Davidson, tarihindeki ilk elektrikli motosikleti piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Efsanevi motosiklet üreticisi HarleyDavidson sonunda elektrikli araçlar pazarına giriş yapıyor. Harley-Davidson LiveWire ismiyle tanıtılan motorsiklet, yakın bir süreçte piyasaya sürülmeyecek. Yani hemen heyecanlanmaya gerek yok.

Ancak üretici firma yeni oyuncağı için kısa bir fragman hazırlamayı unutmadı. Route 66 tabelası altında, kendisine has bir sesle ilerleyen motorsikletin geçişini görebiliyoruz. Açıklamalara göre 74 beygir gücündeki LiveWire, 150 Km/h sürate ulaşabilecek. Ayrıca 52 fp tork gücü ile de ilgi çekici bir konumda bulunuyor.

Elektrikli motorlar için henüz sağlam bir pazardan bahsedemeyiz. Avrupa’nın birçok ülkesinde mobilet tarzında elektrikli araçlar kullanılmakta. Ama iş büyük motorlara gelince, biraz işlevsiz kalıyor. Araçların 30 ile 1 saat arasında şarjda kalmaları gerekiyor. Sonucunda ise 210 Kmlik seyahat imkanı tanınıyor.

Ancak Harley-Davidson, yeni motorsikletinin pazarda yapacağını düşünüyor. Uzun vadede kazanç sağlayacak LiveWire’ın hangi tarihte ve kaç paraya piyasaya çıkacağı bilinmiyor.