Anasayfa Haber Galaxy Note 4’ün Özellikleri Açığa Çıktı

Galaxy Note 4’ün Özellikleri Açığa Çıktı

samsung_galaxy_note_3

Samsung Galaxy Note 4’ün teknik özellikleri, AnTuTu sitesinde açığa çıktı. Değerler çok iddialı, özellikle 1440p ekranı…

Teknolojiyi yakından takip edenler tarafından çok beklenen Samsung Galaxy Note 4’ün özellikleri sızdırıldı. Popüler karşılaştırma ve ölçümleme programı olan AnTuTu’nun internet sitesinde meydana çıkan özellikler, Samsung’un yeni amiral gemisi phableti için bir hayli iddialı.

Galaxy Note 4’ün en çok damga vuran özelliği 1440p ekrana sahip olması. Quad HD özelliğinde ekran barındıracak olan Note 4’ün ön kamerası ise 3,68 megapiksel. Daha önce böyle bir MP değeri sanırım duymadınız. MP değerinin bu denli özel olmasının sebebi 16:9 oranına uyum sağlamasından geliyor. Bu sayede fotoğrafların tamı tamına 1440p olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu durumun avantajlarından bir diğeri ise ön kamera ile çekilen fotoğrafların piksel yoğunluğunun ekranla mükemmel uyum içerisinde olacak olması.

Telefon-tabletin, yani tablet kadar büyüklükte ama telefon sınıfında olan aygıtın diğer özelliklerine gelecek olursak;

  • 3 GB RAM
  • 16 megapiksel arka kamera
  • Batı ülkelerde dört çekirdekli 2,5 GHz hızında Qualcomm Snapdragon 805 yonga seti
  • Doğu ülkelerde sekiz çekirdekli 1,3 GHz hızında Samsung Exynos 5433 yonga seti
  • Batı ülkelerde Adreno 420 grafik işlemci: Adreno 330’dan %40 daha performanslı
  • Doğu ülkelerde Mali-T760 grafik işlemci

AnTuTu Note 4 (Exynos)

AnTuTu Note 4Cihazın özellikleri, her zaman olduğu gibi pazarlara göre değişiklik gösterebiliyor. Ancak ilginç olan ise Exynos yonga setli sürümün hızı… O yonga setinin bu kadar düşük bir hızda çalışacak olması şaşırtıcı. Bilgilerin kesin olmaması, şimdilik aklımızda soru işaretleri oluşmamasını sağlıyor. Zira Exynos yonga setlerinin big.LITTLE isimli bir teknolojisi var. Bu teknoloji sayesinde çekirdek içerisinde iki ayrı bölüm meydana geliyor ve bu bölümlerden her biri kullanıcının ihtiyacına göre otomatik olarak açılıp kapanabiliyor.

Samsung Galaxy Note 4, yakında resmî olarak duyurulacak. Cihazın, akıllı telefon pazarına damga vuracağı ise şimdiden görülebiliyor.