Anasayfa Haber Güney Kore Oyun Bağımlılığıyla Mücadele Ediyor

Güney Kore Oyun Bağımlılığıyla Mücadele Ediyor

guney-kore

Profesyonel oyun turnuvalarında adından sıkça söz ettiren Güney Kore, oyun bağımlılığı için çözüm arayışında.

Mevzu bahis Starcraft, World of Warcraft, DOTA 2, LOL gibi oyunlar olduğunda Güney Koreli takımlardan herkes korkuyor. Çünkü gerçekten burada yetişen oyuncular, oyunun tüm mekaniklerine hakim oluyorlar. Takım arasındaki dayanışma ve düzen ise büyük askeri ordularda bile yok.

Ancak ülke oyun bağımlılığını bir sorun olarak görüyor ve buna bir çözüm bulma arayışında. Keza bir noktada da haklılar. Oyun bağımlılığı büyük bir sorun olarak görülmekte. Yıllar içerisinde bilgisayar ya da konsol başında nefes almadan oyun oynayan kişilerin ölüm haberlerini bile duyduk.

Güney Kore, Oyun Bağımlılığı Yasası altında bazı düzenlemeler yapmak için kolları sıvadı. Kore Demokrat Partisi’nin girişimleriyle Video Games: Addiction or Art ?(Bilgisayar Oyunları: Bağımlılık ya da Sanat?) isimli bir münazara başlatıldı.

Oyun pazarı hiç olmadığı kadar büyük bir hale geldi. Büyük firmalar yüz milyonlarca Dolar yatırım yaparak oyun yapıyorlar. Yıllık kazançları ise milyar Dolarları buluyor. Oyun endüstrisinin bu kadar büyümesi, hükümetlerin de dikkatini çekiyor. Her geçen gün artan oyunlarla, oyun bağımlılığı da artış gösteriyor.

Sorunun çözümü için oyunları suçlamamak gerekiyor. Çocuklar için en iyi çözümü bulmak için aile içerisinden başlamak gerekiyor. Güney Kore’de düzenlemelerini bu alandan başlayarak yapacak gibi gözüküyor.