Anasayfa Haber Microsoft Nokia X2’yi Tanıttı!

Microsoft Nokia X2’yi Tanıttı!

nokia-x2

Microsoft, çift-SIM desteği sağlayan uygun fiyata pazara sunulacak olan Nokia X2’yi tanıttı.

Microsoft’un Devices departmanı Android işletim sistemine sahip Nokia X serisinin yeni telefonunu ortaya çıkarttı. Nokia X2 olarak adlandırılan telefon, bütçe dostu yapısı ve dikkat çeken özellikleriyle, sınıfının benzer telefonlarıyla rekabete girecek.

Nokia X2 içerisinde 1.2 GHz frekans ayarında işlem yapabilen çift çekirdekli Snapdragon işlemci var. 4.3-inçlik ekranı ClearBlack desteği sağlıyor. 5 Megapiksellik bir arka kamerası mevcut. 1 GB RAM’in yanı sıra 4 GB dahili saklama alanına sahip. Bu alan microSD ile 32 GB’a kadar yükseltilebiliyor.

Telefon Skype, Outlook.com ve OneDrive gibi uygulamalarla beraber geliyor. OneDrive uygulaması ile 7 GB bulut tabanlı depolama alanı sağlanıyor. 1.800 mAh’lik bataryasının günlük kullanım için yeterli olduğu belirtildi.

Microsoft, Nokia’yı satın almasının ardından bütçe dostu telefonlar geliştirerek, pazar açığı bulunan ülkelere yönelmeye başladı. Bu yüzden Hindistan fazlasıyla önem teşkil ediyor. Çin pazarı da birçok firmanın dikkatinden kaçmıyor. Bu yüzden bütçe dostu telefonların birçoğu çift SIM desteği ile pazara sunuluyor. Bu özellik Hindistan ve Çin pazarında oldukça ilgi çekiyor.

Cihazın ilk olarak Hindistan pazarına çıkacağı açıklandı. Fiyatının 99 Euro olması bekleniyor. Daha sonrasında peyderpey dünya pazarına sunulacak.