Anasayfa Makale Hayat Star Wars: Episode VIII’yi Looper”ın Yönetmeni Çekecek

Star Wars: Episode VIII’yi Looper”ın Yönetmeni Çekecek

Rian Johnson

Looper’ın yönetmeni Rian Johnson, Star Wars: Episode VIII filmini çekmeye başladı.

Sinema dünyasında tüm gözler Star Wars: Episode VII’yi çeken J.J. Abrams’ın üzerinde. Ancak Deadline ve The Wrap gibi kaynaklar, Rian Johnson’ın yeni filmin yönetmeni olacağını söylüyor. Yazılanlara göre, Lucasfilm, Rian Johnson ile filmi hem yazması hem yönetmesi konusunda anlaşmaya varmanın ortalarında… Johnson’ın ayrıca Episode IX’u yazdığına dair söylentiler de var.

Rian Johnson, bilimkurgu hakkında yapabildiklerini son filmi Looper ile göstermişti. Yönetmenin ondan önceki filmlerinin her biri ise farklı bir kategoride. Filmlerinden biri olan Brick, klasik bir lise filmiyken, bir diğeri The Brothers Bloom ise komedi türündeydi. 2012’de Johnson ile yapılan bir söyleşide, Johnson kendisinin ileride bir stüdyo ortamında çalışmak istediğini, kariyerinde bunu muhakkak yapmak istediğini söylemişti. Star Wars serisine adım atmak, onun bu hayalini gerçekleştirebilir.

Bu durum ayrıca Episode VII’nin durumu için de iyi görünüyor. Proje seçmekte iyi bilinen Johnson’ın ismi daha önce Terminator serisinin yenisi için anılmıştı. Bu söylentilerden sonra kendisinin Star Wars’a adım atması hem kendisi için hem de film dünyası için büyük ve önemli bir adım olacak gibi görünüyor.

Bu söylentileri ne kendisi ne de Lucasfilm resmiyete kavuşturmadı. Ancak Rian Johnson, Twitter hesabında The Right Stuff isimli bir filmin küçük bir kısmını paylaştı. Klipte “Tanrım lütfen başarısız olmama izin verme” şeklinde bir söylem bulunuyor.