Anasayfa Haber Google Glass’ın Teknik Özelliklerinde Değişiklik Oldu

Google Glass’ın Teknik Özelliklerinde Değişiklik Oldu

google-glass

Google’ın çok merak edilen yeni giyilebilir cihazı Google Glass’ın teknik özelliklerinde revize yapıldı.

En kötü ihtimalle önümüzdeki yılın başında kullanıcıyla buluşacak olan Google Glass’ın teknik özelliklerinde son birkaç değişiklik yapıldı. Google+ sayfasından yapılan açıklamaya göre akıllı gözlüğün RAM kapasitesi 2 GB’a çıkarıldı. Gözlük bu sayede uygulamaları çalıştırırken daha iyi performans sergileyecek.

Glass ürün menajeri Steve LeeGlassware uygulamalarının daha hızlı çalışması için böyle bir karar aldık” dedi. Diğer açıklamalara göre gözlüğün batarya ve yazılım eklentilerinin de değiştirildiği belirtildi. Batarya ömrünün %20 oranında uzatıldığı açıklandı.

google-glass-fotograf

Bu güncellemelerin yanı sıra Viewfinder adı verilen yeni bir yazılım ortaya çıktı. Bu yazılım sayesinde gözlüğün L biçimli çerçevesiyle daha iyi fotoğraflar elde edilecek. Yukarıdaki köpek fotoğrafında da görüldüğü üzere Viewfinder, fotoğraf kalitesini bir nebze artırmış gözüküyor.

Hali hazırda Google Glass’a sahip olan kullanıcılar ne yazık ki, bu güncellemelerden mahrum kalacak. Teknoloji devinin Google I/O konferansı sırasında akıllı gözlüğü hakkında daha fazla bilgiyi ortaya çıkaracağı düşünülüyor.