Anasayfa Haber Yeni Android Çok Yakında!

Yeni Android Çok Yakında!

google-io

Yeni nesil Android, Google’ın bugün gerçekleştireceği I/O etkinliğinde duyurulabilir.

Google’ın, yeni nesil Android işletim sistemini bugün gerçekleşecek olan Google I/O 2014 etkinliğinde duyurması bekleniyor. Şimdiye kadar güncelleştirilmiş tasarımdan birkaç şey görmüş olsak da henüz yeni sürümün adının ne olacağını, hangi cihazlara geleceğini ve sürümle birlikte hangi cihazların açıklanacağını bilmiyoruz.

Genellikle yeni nesil Android sürümleri yılın son zamanlarına doğru açıklanırdı. Ancak satıcı ve üreticilerin yoğun şikayetleri sonucunda Google, duyuruyu Google I/O etkinliğinde öne almış oldu. Bugün ya da yarın yeni nesil Android duyurulacak. Bloomberg’ten alınan bilgilere göre Google’ın Kıdemli Yardımcı Başkanı Sundar Pichai, Google’ın Chrome ve Google Apps dahil olmak üzere firmanın en yeni Android sürümünü ve birçok detayı daha açıklamaya hazır olduğunu belirtiyor. Pichai henüz yeni sürümün kod adını söylemedi, ancak büyük ihtimalle bu sürümün de bir tatlı ismi olacak (bkz: jelly bean, kitkat).

Apple, Haziran başında gerçekleşen WWDC fuarında iOS 8’e ait detayları açıklamıştı. Google da bu yüzden geliştiricileri, son kullanıcıları ve tabii ki üreticileri şaşırtmak istiyor. Şirket, elindeki tüm kozları kullanarak cep telefonlarından daha fazlasıyla (tabletler, bilgisayarlar vb.) hayranlık uyandırmaya çalışacak. Geçtiğimiz sene Google Glass ürününü çıkararak mobil bilgisayarcılığı bir üst seviyeye taşıdı. Firma bu sene de giyilebilir teknoloji fikrini büyüterek Android Wear isminde genel bir kategori oluşturulacak ve tabii ki Google Glass bu portföyün ürünlerinden biri olacak.