Anasayfa Teknoloji Japonlar Robot Haber Spikeri Yaptı!

Japonlar Robot Haber Spikeri Yaptı!

kodomoroid

Robotlar, sandığımızdan da yakın bir tarihte hayatımızın önemli bir parçası haline gelecek.

Isaac Asimov’un romanlarına taşıdığı robot hayali, gerçeğe dönüşüyor. Aslında son 10 yıldır insansı-robotlar (Android) üzerinde hummalı bir çalışma var. Ancak son yıllardaki gelişmeler, robot teknolojisinin ne kadar ilerlediğini gösteriyor.

Japon bilim-insanları yeni çağın Androidlerini bir konferans ile tanıttı. Kodomoroid adı verilen robot Çocuk (Child) ve Android kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. Bu Android insansı yüz yapısı ve dikkat çeken mimikleriyle haber spikerliği yapabiliyor.

japon-androidler

Robotun dil yeteneklerini göstermek için geçtiğimiz günlerde 7.9 ölçeğinde Hawaii açıklarında yaşanan depremin detayları robot vasıtasıyla izleyicilere aktarıldı. Akıcı bir şekilde konuşma yaptığı görülen Kodomoroid, ilerleyen yıllarda kendisine ait bir televizyon programında bulunmak istediğini bile söyledi. Tabii bunların hepsi daha önceden yazılmış senaryodan okundu.

Kodomoroid oldukça gelişmiş bir robot olarak karşımıza çıkıyor. Ancak günlük hayattaki kullanımı için bir süre daha beklememiz gerekecek. Şimdilik Tokyo’da bulunan Ulusal Bilim ve İnovasyon Müzesi’nde çalışacak. Burada Otonaroid (Yetişkin ve Android kelimelerinden türeme) isimli robot ile birlikte görev alacak.

https://www.youtube.com/watch?v=tGaBQZ195tA