Anasayfa Haber New Horizons Sondası Uzun Görevine Hazırlanıyor

New Horizons Sondası Uzun Görevine Hazırlanıyor

new-horizons

NASA’nın yeni sondası hem Pluto’yu araştıracak hem de olası uzak uygarlıklar için mesaj taşıyacak.

Önümüzdeki yıl bu zamanlarda NASA’nın New Horizons sondası görevine başlayacak. Yeryüzünden fırlatılacak bu sonda, Pluto’ya ulaşana kadar oldukça boş vakti olacak. Bu noktadan sonra halen bizim için gizemini koruyan Pluto ve uyduları hakkında bilgi toparlamaya çalışacak.

Güneş sisteminin sınırına gelmesiyle yeni görevine başlayacak. New Horizons aynı zamanda elçilik görevini de üstlenecek. Voyager-1 sondası, geçtiğimiz yıl içerisinde güneş sistemi sınırlarından çıkmıştı. Üzerindeki altın plakta, birçok dilde mesaj bulunuyordu. Ayrıca Carl Sagan’ın girişimleriyle dünyanın konumunun ve insan görünüşünün işlendiği bir de altın plaka işlenmişti. Bu plak ve plaka altıntitanyum alaşımından yapıldığı için uzayın sürtünmesiz ortamında asla yok olmayacak.

New Horizons, NASA’nın girişimleriyle dünya halkının kendi mesajlarını taşıyacak. Ağustos ayında Space.com üzerinden yapılacak duyuru ile One Earth – Tek Dünya mesajları toplanacak. Buna tüm insanlar katılabilecek.

Tüm dünya çapında, insanlar mesajlarını ve fotoğraflarını New Horizons sondasına yükleme fırsatı yakalayacak. Son sözü NASA’nın söylemesi bekleniyor. Tüm dosyalar yüklendiğinde New Horizons, olası uygarlıklar için mesaj taşıyan bir elçi olacak.