Anasayfa Haber Google, Songza Firmasını Satın Alıyor

Google, Songza Firmasını Satın Alıyor

google-songza

Kullanıcılarının ruh hallerine göre şarkı listesi oluşturmasını sağlayan Songza, Google tarafından satın alınıyor.

Google bir başka firmayı da kanatlarının altına almaya hazırlanıyor. Resmi olarak duyurulan anlaşmanın finansal detayları açıklanmadı. Söylentilere göre Google, 15 Milyon Dolarlık bir çek yazmış olabilir. Farklı kaynaklara göre de 40 Milyon Dolar verdiği belirtiliyor. Firma, Songza’yı satın alarak, müzik platformlarında Apple ve Spotify gibi rakiplerinin arkasında kalmak istemiyor.

Hatırlarsanız, Apple bugüne kadar yaptığı en büyük anlaşmaya imza atmıştı. Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan anlaşmayla, ünlü rap sanatçısı Dr. Dre’nin Beat Music platformu 3 Milyar Dolar karşılığında Apple’a geçmişti. Bu büyük anlaşma, Apple gibi sosyal medya platformlarına ve uygulamalarına önem veren bir firmanın oldukça işine gelecektir.

Anlaşmanın ardından Songza yetkilileri “Mükemmel şarkı listeleri oluşturmak için çıktığımız yolda, yanımıza daha iyi bir firma gelemezdi” açıklamasını yaptı. Google’ın Songza teknolojisini, Google Play ile birleştireceği düşünülüyor. Öte yandan YouTube platformu için de bir Songza üyelik sistemi düşünülebilir.

Artık şarkı indirmek kullanıcılar tarafından tercih edilmiyor. İnternet üzerinde oluşturulan listeler ile rahatlıkla şarkı dinlenebiliyor. Büyük firmalar da bu alanda yenilik sunmak için rekabete girişiyor.