Anasayfa Makale VPN Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Detay

VPN Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Detay

vpn-tunnel

VPN servislerine aylık onlarca dolar ödemeden önce dikkat edilmesi gereken en önemli detayları listeledik.

Eğer ücretli VPN servislerinden satın almayı düşünüyorsanız, servisin aylık ücretinden fazlasına dikkat etmeniz gerekiyor. Piyasada onlarca ücretli VPN servisi var ve bunlardan bazılar sizin hoşunuza gitmeyecek kullanım şartlarına sahip olabilir.

Torrent kullanıyor musunuz?

Eğer bolca torrent kullanan bir kullanıcıysanız, servis sağlayıcınızın kısıtlamalarından kaçayım derken VPN servislerinin torrent kısıtlamalarına takılabilirsiniz. Evet, bazı VPN servisleri, ücretli kullanıcılarının dahi torrent kullanmasını engelleyebiliyor. Her ne kadar bu tip VPN servisleri azınlıkta olsa da, herhangi bir VPN aboneliği alırken bu detaya dikkat etmekte fayda var.

VPN servisi çoklu platform destekliyor mu?

Herhangi bir VPN servisine düzenli olarak para ödeyecekseniz, bunun karşılığını fazlasıyla almanız gerekir. Satın alacağınız VPN aboneliğinin birden fazla platformda (akıllı telefon,tablet vs.) kullanılabilmesi gerekir. Mobil platformda VPN servislerine pek gerek olmayabilir ama olası bir ihtiyaç durumunda, VPN servisinizin çoklu platform desteği işinize yarayabilir.

Sınırlama var mı?

VPN aboneliklerinde bir diğer dikkat edilmesi gereken detay da kullanım limitleri. Genel olarak ücretsiz paketlerde uygulanan kullanım limiti, bazı VPN servisleri tarafından ücretli paketlerde de kullanılabiliyor. Sanal ortamda her türlü medya formatının boyutunun arttığı şu günlerde ihtiyacımız olan son şey, parasını verdiğimiz bir servisin bize sınırlama getirmesi olur.

Amerika’ya özel servisleri mi kullanacaksınız?

Hulu, Netflix gibi servisler sadece Amerika’ya özel ve bu tip servisler başka ülkelerden gelen bağlantılara sıkı bir denetim uygulamaktadır. Eğer bu tip servisleri kullanmaya niyetliyseniz, VPN servisinizin Amerika için “Exit Server” denilen ve sizi Amerika’da ikamet eder gibi gösteren özel sunuculara sahip olup olmadığını kontrol edin.

Gizlilik politikaları ne?

Yukarıda belirttiğimiz gibi piyasada onlarca ücretli VPN servisi bulunmakta ve her birinin gizlilik politikası diğerinden farklı. Kimi servisler kullanım kayıtları tutarken, kimileri de bu kayıtları tutmamakta. VPN aboneliği alacağınız zaman önceliği kayıt tutmayan servislere verin.