Anasayfa Makale Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Delete your Facebook Account

Facebook’tan sıkıldıysanız, hesabınızı dondurabilir veya kalıcı olarak silebilirsiniz

Facebook üye sayısı her geçen gün artıyor ve son verilere göre sosyal ağın 1,3 milyara yakın kullanıcısı mevcut. Ancak her ne kadar yeni kullanıcı Facebook’a kayıt olsa da, çeşitli sebeplerden dolayı sosyal ağdan uzaklaşmak veya tamamen ilişkisini kesmek isteyen kullanıcılar da mevcut. Facebook böyle durumlar için kullanıcılara iki seçenek sunmuş durumda: İleride geri dönmeyi düşünüyorsanız sadece hesabınızı dondurun veya hesabınızı kalıcı olarak silin.

Hesabınızı dondurun

Eğer ilerleyen dönemlerde tekrar Facebook kullanmak gibi bir niyetiniz varsa, hesap dondurma seçeneği size göre demektir. Bu seçenek ile paylaştığınız gönderiler, fotoğraflar kaybolur ve arkadaşlarınızın listesinde adınız gözükmez. Ancak kullanıcılara attığınız mesajlar depolanmaya devam eder.

Hesabınızı dondurmak için sağ üst köşedeki aşağı ok simgesine tıklayın ve çıkan listeden “Ayarlar” seçeneğini açın. Karşınıza çıkacak olan sayfanın sol bölümündeki “Güvenlik” sekmesini açın ve sayfanın altında çıkan “Hesabımı dondur” seçeneğine tıklayın. Facebook size ayrılma sebebinizi soracaktır. Listedeki seçeneklerden birini seçip onayladıktan sonra hesabınız dondurulacaktır. Dondurduğunuz hesabınızı yeniden aktifleştirmek için hesabınıza giriş yapmanız yeterlidir.

hesap dondurma

 

Hesabınızı silin

Eğer Facebook ile bağlantınızı tamamen kesmek istiyorsanız, hesabınızı kökten silmeniz gerekmektedir. Ancak silme işlemini yapmadan önce Facebook verilerinizi yedeklemenizi öneririz. Bunun için “Ayarlar” bölümüne girdikten sonra sayfanın altında yer alan “Facebook verilerinin kopyasını indir” seçeneğine tıklamanız yeterlidir.

yedek

 

Hesabınızı kalıcı olarak silmek için bu adresten hesap silme sayfasını açın ve “Hesabımı sil” seçeneğine tıklayın. Yönergeleri izledikten sonra hesabınız kalıcı olarak silinecektir.

hesap silme