Anasayfa Oyun Nintendo 3DS İlk Stream Oyununa Kavuşuyor!

Nintendo 3DS İlk Stream Oyununa Kavuşuyor!

dragon-quest-x-online

Japon oyun,  Nintendo 3DS için ilk canlı yayınlanan oyununun Dragon Quest X Online olacağını açıkladı.

Oyun pazarı gelişen teknoloji ile birlikte değişiyor. Önce diskler, CDler, DVDler derken oyunları internet üzerinden hızlıca indirebilme imkanına kavuştuk. Şimdilerde ise firmalar bulut tabanlı serverlar üzerinden oyunları stream olarak kullanıcılarla buluşturmaya çalışıyor.

Bu fikir ilk olarak Sony ile hayata geçti. OnLive ya da diğer bilinen adıyla PlayStation Now, kullanıcılara oyunlarını indirmeden oynama imkanı tanıyor. Bu stream özelliği için de yüksek bağlantı hızına sahip olmanız gerekiyor. Japon oyun devi de bu pazara adım atacak. Anlaşılan Sony’nin bu alanda yeni bir rakibi var.

Nintendo 3DS sahipleri Dragon Quest X Online’ı 4 Eylül tarihinde stream olarak oynayabilecekler. Yani herhangi bir fiziksel kopyaya ihtiyaç duyulmayacak. Elbette bu oyun bir MMO olduğu için internet bağlantısı şart. Ancak oyunu stream olarak oynayabilmek için WiFi bağlantısı şart koşuluyor.

Dragon Quest X Online oyununa fiziksel olarak ulaşmak isteyen kullanıcılar içinse Metal Slime akıllı telefon piyasaya sürülecek.